BASKET KFUM Nässjö Basket gjorde en godkänd insats och föll med flaggan i topp mot topptippade Uppsala. Men det hjälps inte. Det var Uppsala som vann och Nässjö har nu fem raka förluster.

Matchfakta

KFUM Nässjö–Uppsala Basket 70–77 (21–20, 12–25, 16–15, 21–17)

Poäng, Nässjö: Brent..

Matchfakta

KFUM Nässjö–Uppsala Basket 70–77 (21–20, 12–25, 16–15, 21–17)

Poäng, Nässjö: Brenton Butler 18, Dartaye Ruffin 16, Wictor Grenthe 15, Masse Doumbe 10, Tanju Yulman 5, Aleksa Solevic 2, Zarko Jukic 2, Karim Wazzi 2.

Uppsala: Anton Gaddefors 17, Axel Nordström 17, Oluoma Nnamaka 11, Odin Lindell 9, Thomas Jackson Jr 8, Mannos Nakos 6, Johan Jeansson 6, Brice Massamba 2, Rickard Eriksson.

Publik: 664.

Stjärnligan:

3. Brenton Butler.

2. Dartaye Ruffin.

1. Masse Doumbe.

Nässjö gjorde dock en klart bättre insats än under de senaste hemmamatcherna och i slutet av matchen skiljde det inte många poäng.

Dartaye Ruffin var tillbaka i hemmalaget och amerikanen njöt av att vara tillbaka på planen igen, trots förlusten.

– Vi krigade verkligen hela matchen. Det kändes härligt att vara tillbaka. Det har varit tufft att sitta vid sidan av planen och se grabbarna kämpa, berättar Dartaye Ruffin.

Annons

Ruffin har haft en fraktur i tummen och har varit borta från spel i sex veckor.

– Läkaren sa att det skulle ta åtta veckor men jag var tillbaka efter sex veckor. Jag kommer att kunna vara med och spela framöver och jag hoppas att jag ska kunna hjälpa laget att vinna. Jag hoppas vi ska hitta tillbaka dit vi var innan jag blev skadad.

Dartaye Ruffin betyder en hel del för sitt Nässjö och den duktige amerikanen svarade för 16 poäng i sin comeback.

Nässjö har fallit ihop i de tredje perioderna den senaste tiden men var nu på tårna och vann den tredje perioden. Det var i stället den andra perioden som ställde till det.

– Vi hade mycket mer energi och var fokuserade i omklädningsrummet i halvtid. Vi har tappat en del i de andra halvlekarna innan men nu var vi verkligen fokuserade inför andra halvlek, fortsätter Dartaye Ruffin.

Det var den 21:a omgången av sammanlagt 34 som spelades under fredagen och Nässjö har fortfarande allt i egna händer när det handlar om att knipa en plats bland de åtta bästa lagen som ger en plats i slutspelet.

– Vi har alla möjligheter att gå till slutspel. Lagen som kommer hit får verkligen kämpa för att vinna och vi är ett farligt lag, säger Ruffin.