Nässjö Basket har åkt på tre raka nederlag i Basketligan och de har haft svårt att få spelet att stämma under hela matcher.

UPPKAST

Borås Basket–Nässjö Basket

Plats: Boråshallen.

Förutsättningar: Borås finns på..

UPPKAST

Borås Basket–Nässjö Basket

Plats: Boråshallen.

Förutsättningar: Borås finns på tredje plats i tabellen medan Nässjö är sjua.

Vi tippar: 78–69.

Det är precis vad Kristian Heder Ternell vill råda bot på i Borås under torsdagskvällen och inför framtida matcher.

– Det handlar absolut om att hitta jämnheten, att få till spelet under längre perioder, säger ”Kirre”.

Lugnt och metodiskt

För att komma dit är det inget snack om vad som gäller.

– Vi ska jobba lugnt och metodiskt. Man får försöka att inte tänka så mycket på förlusterna. Vi åker till Borås för att vinna matchen och framför allt för att göra en bra match.

Annons

Men Borås har inlett säsongen ganska bra och får gälla som favoriter inför matchen.

– De har lirat bra under inledningen och det är bara ställa in sig på en riktigt tuff match. Men för oss handlar det så mycket mer om att se på oss själva än på dem. Spelar vi som jag vet att vi kan så kan vi vinna även där.

Mer press

Inför säsongen talades det mycket om Nässjö i Basketsverige. Många menar att de på pappret har ett lag som skulle kunna utmana de absoluta topplagen.

– Det gör att supportrar kanske sätter mer press på oss än innan. Men säsongen är fortfarande ung och som jag ser det är det inte nu vi ska vara som bäst utan det är i vår när slutspelet är igång. Det gäller att inte förhasta sig. Gör vi bara jobbet kommer vi bli bättre, säger Heder Ternell som precis som laget haft en något strulig inledning på säsongen.

Under försäsongen skadade han sin vänstra axel.

– Jag kunde ha varit bättre under de här matcherna. Skadan har påverkat en del, men det gör inte särskilt ont när jag spelar eller så.

”Kirre” spelar med ett specialskydd över axeln som ska förhindra att axeln går ur led – något som var nära att hända vid det där skadetillfället under försäsongen.