Det är många som har velat att Forsa Rockers ska återförenas och fortsätta spela rockabillycovers och nu, efter tre års uppehåll ska det ske.

— Vi tänker att vi gör det för Sävsjöfolket. Det verkar som att många vill att vi ska spela, säger PG Holm, ståbas.

Bandets historia börjar 1994. PG Holm och kompisen Kent Smith, gitarr, började lira tillsammans, och snart kom brorsan Kjell Holm med på trummor. En av de första spelningarna var på invigningen av Kulturhuset där bandet också fick sitt namn, Forsa Rockers.

— När Pelle Nööjd presenterade oss så drog han bara till med det. Vårat föräldrahem är ju i Forsa, berättar Kjell.

”Enkla bonnapöjkar”

Annons

Spelningen blev en succé och ledde till vad PG kallar en braksuccé på Kulturhusets nostalgiafton, där Svenne och Lotta med flera även spelade.

— Efter det fick vi inte göra annat än spela, säger PG och minns särskilt en spelning på Sävsjö Camping.

— Det brukade inte komma så många dit och lyssna, men när vi spelade stod det ett helt publikhav framför scenen. Runt 400 personer.

Efter ett antal år kom även gitarristen Micke Högberg med i bandet som var fortsatt välbokade. PG och Kjell uppskattar att de i snitt spelat en till två spelningar i månaden under de 19 år som bandet höll i gång.

— Jag vet inte varför vi blev så populära, kanske för att vi är enkla bonnapöjkar som spelar i en genre som inget annat band här i närheten gjorde då.

— Men sen blev vi lite mätta på det. Det var mycket sena kvällar och vi orkade inte riktigt, säger PG.

Sen 2013 har bandet bara gjort en spelning på en 60-årsfest, trots förfrågningar om att spela på Celebration tidigare år. Men i år bestämde de sig för att ställa upp.

— Det är en stor grej för oss. Det blir vår största spelning, säger PG.