Erik Gabrielsson uppger att han har goda förhoppningar om att hitta en intressent till Plåtslageri & Rostfritt Höglandet AB med säte i Vetlanda, med tanke på att han lyckades sälja Plåtslageri & Rostfritt i Sävsjö till en anställd.

— Försäljningen av Sävsjöbolaget innebär att 4-5 anställda får behålla sina jobb och det känns ju givetvis positivt, uppger Gabrielsson.

Personal informerad

Konkursen omfattar totalt ett moderbolag med säte i Jönköping samt tre dotterbolag varav ett finns i Vetlanda och ett i Sävsjö. Det tredje dotterbolaget är Hultbergs Plåt & Ventilation.

Annons

— All personal är informerad. Vi hade ett stort möte i förra veckan. Just nu har jag dagligen kontakt med kontorspersonal. Det handlar om att få ett så bra beslutsunderlag som möjligt, säger Gabrielsson.

Hur stora skulder som de involverade bolagen dras med vet inte Erik Gabrielsson i nuläget.

— Jag har inte klart för mig hela skuldbilden men bedriver ett omfattande arbete för att ta reda på det. Mitt fokus ligger nu på att försöka sälja även bolaget i Vetlanda, säger han.

Har förhoppningar

På företaget i Vetlanda arbetar 15 anställda.

— Jag kommer att annonsera ut rörelsen på lördag. Hur det går vet jag inte men jag har hyfsat stora förhoppningar med tanke på att Sävsjöbolaget var säljbart. Företaget i Vetlanda är involverat i ungefär 20 olika entreprenader. Går det inte att sälja bolaget i Vetlanda får jag överväga andra avvecklingsmodeller, säger Erik Gabrielsson.

Personalen har lönegaranti och Gabrielsson har förhoppningen, med tanke på arbetsmarknaden, att situationen ska lösa sig för dem.

— Det råder just nu en brist på plåtslagare på arbetsmarknaden så man hoppas givetvis på en lösning, säger han.