IBK Husartjejerna började som så många andra att lira landbandy hemma på garageuppfarten i tidig ålder. Sedan har tjejernas utveckling fortsatt i ett rasande tempo i Eksjöklubbens flicklag de senaste åren.

Fakta: Selected Player

Selected Player är Svenska Innebandyakademins koncept för talangutveckling.

Selected arbe..

Fakta: Selected Player

Selected Player är Svenska Innebandyakademins koncept för talangutveckling.

Selected arbetar med spelarena individuellt och har som mål att varje spelare ska utvecklas till nytta både för sig själv och för sitt lag.

Svenska Innebandyakademin bygger inga landslag, men har som mål att bygga talanger och individer som platsar i landslaget så småningom.

Urvalet av spelare sker dels genom Svenska Innebandyakademins egen personal, men de har även kontakt med tränare och andra insatta som rekommenderar spelare.

Det har lett till att duon nu är uttagen i Selected Players Sverigelag – och till helgen väntar internationellt cupspel i Finland.

– Det ska bli väldigt roligt. Det är det största vi har varit iväg på hittills, säger Emilia Revelj.

Resan mot Team Sweden började redan förra hösten.

Emilia och Elvira fick då beskedet att de tillsammans med Husarkompisarna Kristin von Stöckel, Ella Midfjäll och Astrid Frohlund Hägg var uttagna i Smålandslaget.

"Glad och chockad"

Via Slected Players läger i Nyköping tidigare i sommar har Du Rietz och Revelj sedan tagit sig vidare ytterligare ett steg.

Annons

– Jag blev väldigt glad när jag blev uttagen, säger backen Elvira Du Rietz och får medhåll av sin lagkamrat.

– Jag blev både glad och chockad. Det är ju så många som är med i Selected Player så det gäller att ta i och visa att man vill vara med, säger Emilia.

Landets främsta

Till Finland får bara de främsta talangerna i varje åldersklass åka. På plats i Helsingfors väntar nu cupspel under lördagen mot fyra finska lag och ett svenskt flickor 01–lag. Sedan blir det slutspel under söndagen.

– Jag tror det kommer gå bra för oss, alla i laget är så pass duktiga, säger Emilia, som kan spela både back och center.

Både Emilia och Elvira lägger ned många timmar på innebandyn. Tjejerna har bland annat dubblerat i två av IBK Husars flicklag den gånga säsongen.

Och så en hel del skotträning hemma på garageuppfarten förstås.

– Det var väl så intresset började. Här har jag stått många timmar, säger Emilia Revelj.

Vad har ni för målsättning med er innebandysatsning?

Det är svårt att säga när man är så ung, men det vore jättekul att få spela på den högsta nivån. Jag håller på med några andra sporter också men just nu är innebandyn roligast. Speciellt eftersom det går så bra, säger Emilia.