Smålands-Tidningen

Annons

Från nypensionärer till e-sportare

Från nypensionärer till e-sportare

En ny Nässjöbo tog med sig sitt boende, flera Nässjöprofiler gick ur tiden, vi kunde följa Idol med lokal nyfikenhet, och kön ringlade lång när det söktes statister till Lukas Moodyssons kommande tv-serie. Här är ett axplock från det gångna nyhetåret. Läs - och minns tillbaka.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Bland granskningarna: vårdpersonal går på knäna

Under året som gått har vi satsat ännu mer på fördjupande journalistik. Har du missat något? Här är några av våra bästa granskningar och fördjupningar från 2017.

Ny mandatperiod för pastoratet: "Spännande och utmanande"

Den nya mandatperioden drog igång den 1 januari. Platserna som finns i Södra Vedbo pastorat har tillsatts. Hult och Edshult har fått bilda en gemensam församling för att kunna få ihop till ett församlingsråd. Till hösten väntar biskopsvisitation.

Mitt nyhetsår - så himla många fantastiska möten

Det hinner hända mycket på ett år, inte minst som journalist då uppdragen under bara en endaste dag kan vara vitt skilda. Efter nära tolv år i branschen har saker och ting också en tendens att flyta ihop. Något som hände för sex månader sedan kan likväl kännas som för tre år sedan och tvärtom. Därför är det intressant att se tillbaka på vad som faktiskt skett sedan förra årsskiftet, och lyfta fram minnesvärda händelser, bilder och möten från mitt år.

Mitt nyhetsår – från en tur i Epa till Jasminafallet

Efter att nästan i 20 år skrivit om puckar, bollar och omklädningsrum tog jag steget ut på allmänredaktionen under våren och sedermera Eksjöredaktionen efter sommaren. Här kommer min tillbakablick på det gångna nyhetsåret där jag samlat dels de händelserna jag minns bäst på ett personligt plan men också de nyheter och reportage som drivit mest trafik på våra webbsajter.

Mitt nyhetsår - från arkeologerna på marken upp i kyrktornet

Ännu ett år har snart passerat. För att friska upp minnet om vad som har hänt under året har jag tittat tillbaka i arkivet. Jag har bland annat fått besöka kyrktornet i Eksjö och varit med när arkeologer grävt i marken där Forssellska gården tidigare stod. Jag har arbetat sex år på Smålands-Tidningen och i början av 2017 klev jag in i rollen som samordnare för Eksjöredaktionen. Nu blickar vi snart framåt mot valåret 2018.

Han fick flest personkryss i kyrkovalet

Valdeltagandet ökade med drygt tre procentenheter i Södra Vedbo pastorat och Anders Törnvall från Kyrkans framtid fick flest personröster följd av Leif Granlund och Therese Jonsson från Fram för samverkan. Tre personer från pastoratet tar samtidigt plats som första ersättare i kyrkomötet.

Ingvar blev mest kryssad i kyrkovalet

Ingvar Ellbring tvekade att ställa upp för ännu en period inom kyrkopolitiken. I valet blev han den mest kryssade. Nu vill han kämpa för Sankta Valborgs kapell i Lövhult.

(S)-basen om väljartappet

Med det preliminära valresultatet står det klar att Socialdemokraterna tappar ett mandat till kommunfullmäktige, trots partiets framgångar på andra nivåer. Bristande förankring, analyserar Anna-Carin Magnusson, vice ordförande i Socialdemokraterna i Nässjö.

Så gick kyrkovalet i Nässjö

Nässjö pastorat går mot trenden i kyrkovalet. Medan Socialdemokraterna tog röster både regionalt och nationellt, tappade partiet mandat i kyrkofullmäktige.

Så var valdagen på Höglandet

Vem påstår att folk inte vill rösta i kyrkovalet?
Det var stundtals långa köer till vallokalerna i Kyrkbackaregården i Eksjö och till församlingshemmet Mariagården i Nässjö under söndags förmiddagen.

Den stulna riddaren är fortfarande borta

Riddarrustning som stals från Stadshotellet i början av september är ännu borta. Istället har hans storebror fått flytta in.
– Den stulna rustningen är fortfarande borta och det är nu ett polisiärt ärende, säger hotellets ägare Johan Lindfors.
Riddarrustning som stals från Stadshotellet i början av september är ännu borta. Istället har hans storebror fått flytta in.
– Den stulna rustningen är fortfarande borta och det är nu ett polisiärt ärende, säger hotellets ägare Johan Lindfors.

Kommunen höjer priset för sjukvård i hemmet

Avgiften för hemsjukvård höjs kraftigt, enligt ett förslag från socialnämnden. Priset höjs från 150 till 400 kronor per besök för brukare som inte är registrerade. För inskrivna patienter höjs avgiften från 300 till 500 kronor per månad.

Afghansk mat när Kvar i Eksjö anordnade medlemsmöte

Medlemmar och andra intresserade medverkade på Kvar i Eksjös medlemsmöte i söndags. Förhoppningen från föreningen är att få fler medlemmar och frivilliga att hjälpa till med olika aktiviteter som de anordnar.

Två tama älgar på rymmen efter stormen

Två stora älgtjurar från Skullaryds älgpark är på rymmen. I samband med hårda vindar i helgen har en stor gran vält över stängslet, vilket gjorde att älgarna kunde ta sig ut.

Våldtäktsmisstänkte eleven kvar i häktet

Göta hovrätt har beslutat att den elev som misstänks ha våldtagit en gymnasielärare på Höglandet ska sitta kvar i häktet.
– Han förnekar brott, säger Gustaf Ljunggren, 19-åringens advokat.

Man döms – lurade äldre kvinna på 2,8 miljoner kronor

En Tranåsbo döms för att ha lurat en äldre kvinna på pengar. Tillsammans med två andra personer ska mannen – genom att lämna oriktiga uppgifter om tragiska olyckor som drabbat familjen – ha lurat till sig drygt 2,8 miljoner kronor.

Elin Holmstrand klarade 40 varv runt Ingsbergssjön

Nässjö sextimmars runt Ingsbergssjön har genomförts för tredje gången.

Nya avgifter för museum och guider

Eksjö museum vill höja entréavgiften under högsäsongen på sommaren. Inte för att öka intäkterna, men för att ligga på samma nivå som liknande kulturupplevelser på andra orter.
– Vi har haft ett pris som varit för lågt, säger museichef Pia Löfgren.
Artikel 2 av 19
Bland granskningarna: vårdpersonal går på knäna
Tillbaka till startsidan