Smålands-Tidningen

Annons

Från nypensionärer till e-sportare

Från nypensionärer till e-sportare

En ny Nässjöbo tog med sig sitt boende, flera Nässjöprofiler gick ur tiden, vi kunde följa Idol med lokal nyfikenhet, och kön ringlade lång när det söktes statister till Lukas Moodyssons kommande tv-serie. Här är ett axplock från det gångna nyhetåret. Läs - och minns tillbaka.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Bland granskningarna: vårdpersonal går på knäna

Under året som gått har vi satsat ännu mer på fördjupande journalistik. Har du missat något? Här är några av våra bästa granskningar och fördjupningar från 2017.

Ny mandatperiod för pastoratet: "Spännande och utmanande"

Den nya mandatperioden drog igång den 1 januari. Platserna som finns i Södra Vedbo pastorat har tillsatts. Hult och Edshult har fått bilda en gemensam församling för att kunna få ihop till ett församlingsråd. Till hösten väntar biskopsvisitation.

Mitt nyhetsår - så himla många fantastiska möten

Det hinner hända mycket på ett år, inte minst som journalist då uppdragen under bara en endaste dag kan vara vitt skilda. Efter nära tolv år i branschen har saker och ting också en tendens att flyta ihop. Något som hände för sex månader sedan kan likväl kännas som för tre år sedan och tvärtom. Därför är det intressant att se tillbaka på vad som faktiskt skett sedan förra årsskiftet, och lyfta fram minnesvärda händelser, bilder och möten från mitt år.

Mitt nyhetsår – från en tur i Epa till Jasminafallet

Efter att nästan i 20 år skrivit om puckar, bollar och omklädningsrum tog jag steget ut på allmänredaktionen under våren och sedermera Eksjöredaktionen efter sommaren. Här kommer min tillbakablick på det gångna nyhetsåret där jag samlat dels de händelserna jag minns bäst på ett personligt plan men också de nyheter och reportage som drivit mest trafik på våra webbsajter.

Mitt nyhetsår - från arkeologerna på marken upp i kyrktornet

Ännu ett år har snart passerat. För att friska upp minnet om vad som har hänt under året har jag tittat tillbaka i arkivet. Jag har bland annat fått besöka kyrktornet i Eksjö och varit med när arkeologer grävt i marken där Forssellska gården tidigare stod. Jag har arbetat sex år på Smålands-Tidningen och i början av 2017 klev jag in i rollen som samordnare för Eksjöredaktionen. Nu blickar vi snart framåt mot valåret 2018.

Han fick flest personkryss i kyrkovalet

Valdeltagandet ökade med drygt tre procentenheter i Södra Vedbo pastorat och Anders Törnvall från Kyrkans framtid fick flest personröster följd av Leif Granlund och Therese Jonsson från Fram för samverkan. Tre personer från pastoratet tar samtidigt plats som första ersättare i kyrkomötet.

Ingvar blev mest kryssad i kyrkovalet

Ingvar Ellbring tvekade att ställa upp för ännu en period inom kyrkopolitiken. I valet blev han den mest kryssade. Nu vill han kämpa för Sankta Valborgs kapell i Lövhult.

(S)-basen om väljartappet

Med det preliminära valresultatet står det klar att Socialdemokraterna tappar ett mandat till kommunfullmäktige, trots partiets framgångar på andra nivåer. Bristande förankring, analyserar Anna-Carin Magnusson, vice ordförande i Socialdemokraterna i Nässjö.

Så gick kyrkovalet i Nässjö

Nässjö pastorat går mot trenden i kyrkovalet. Medan Socialdemokraterna tog röster både regionalt och nationellt, tappade partiet mandat i kyrkofullmäktige.

Så var valdagen på Höglandet

Vem påstår att folk inte vill rösta i kyrkovalet?
Det var stundtals långa köer till vallokalerna i Kyrkbackaregården i Eksjö och till församlingshemmet Mariagården i Nässjö under söndags förmiddagen.

Rocksångerskan har hittat hem

Hon har sjungit hela sitt liv, men när Emma Asp-Rehn från Aneby tog över som sångerska i rockbandet Empresses hittade hon äntligen sin egen stil.
– Jag hittade min grej. Efter 28 år har jag hittat hem, säger hon.

Ny konstutställning på Eksjö museum

Akvarell, naturmålningar och frimärken kommer att synas på den senaste utställningen på Eksjö museum. Vernissage äger rum på lördag.

Carlsson Löfdahl (L): ”En högtidsstund för demokratin”

Riksdagsledamoten Helena Bouveng (M) från Vetlanda ansåg att det var en "svart dag för demokratin" då riksdagen röstade nej till Ulf Kristersson som statsminister.
– Jag tycker snarare att det var en högtidsstund för demokratin. Vi röstade enligt vår politiska övertygelse, säger Emma Carlsson Löfdahl (L), riksdagsledamot från Eksjö.

De betalar ut den högsta lönen i Jönköpings län

Nu är årets lista här över vilka företag i Sverige och i Jönköpings län som betalar ut de högsta lönerna.

Centern ville ha besked i kväll

Centerpartiet vill samarbeta över blockgränsen när det gäller Region Jönköpings län. Men då ska minst tre av Allianspartierna ingå i förhandlingarna.
– Vi har sagt att vi vill ha svar i kväll, säger Hans-Göran Johansson som förhandlar för Centerpartiet.

Bethina fick ny njure – av sin bästa vän

Hon behövde en ny njure, men hennes make fick inte donera. Då ställde bästa vännen upp utan att tveka.

I Mariannelund råder det ingen brist på luciakandidater – nu har övningarna dragit igång

I Mariannelund råder det ingen brist på luciakandidater. Minst 16 tjejer kommer bilda luciaföljet och under sena onsdagseftermiddagen samlades gänget för att inleda repetitionerna.
– Att få åka ut och sjunga på olika ställen är självklart höjdpunkten, berättar Ingatorpstjejerna Maja Westerström och Ida Arvidsson, två av deltagarna.

Villapriserna vänder uppåt igen

Efter flera år med ökningar har de svenska bostadspriserna stannat av under det senaste året. I Aneby däremot har trenden fortsatt uppåt, säger fastighetsmäklare Fredrik Lennings.
– Vi märker inte alls av det som media skriver. Snarare tvärtom, säger han.
Artikel 2 av 19
Bland granskningarna: vårdpersonal går på knäna
Tillbaka till startsidan