Ikväll samlas frivilliga vid Stenbron i Norrström i närheten vid Vattenledningsparken.

Uppdraget är att städa bort plast, plåt och dylikt material från ån. Just nu är är stora delar av ån torrlagd och därför är det nu ett bra tillfälle att rensa upp i ån.

– Alla är välkomna. Viktigast är ha med sig handskar, sedan är det bra om man har gummistövlar, kratta och sopsäck, säger Gary Campbell, Mia Wissinger och Alice Campbell, som är några av initiativtagarna till städkvällen.

– Vi kommer vara noggranna och inte röra buskar, växter eller stenar, det är det icke-biologiska vi ska plocka, säger Gary Campbell.

Hur kom idén upp?

– Jag upplever att det är många som tycker mycket på Facebook men så ska någon annan göra det. Istället för att gnälla tänkte jag att vi tar tag i det själva. Jag och en annan kvinna började diskutera på Facebook om en lämplig kväll och vi bestämde den här tisdagskvällen, säger Mia Wissinger.

– Intresset har varit stort. Sedan är det ju enkelt att ge en like på Facebook, men vi hoppas många kommer, säger Campbell.

Hur ser planen ut?

– Det är lite beroende på hur många vi blir. Men det finns en plan för om vi blir ett mindre mindre gäng och en för ett större gäng. Blir vi inte så många så fokuserar vi centralt, blir vi många så går vi längre ut, säger Gary Campbell.

Annons

Samling är vid Stenbron vid Norrström i anslutning till Vattenledningsparken. Enligt Wissinger, som bor i närheten, så förändras vattentillståndet dagligen i området.

– Det skiljer sig från dag till dag. I går var det helt torrlagt här, i dag är det lite vatten.

De tillägger att alla inte behöver inte vada i ån, det behövs även folk på land för att ta hand om skräpet.

– Det ligger en del upplockat redan som några andra frivilliga tidigare tagit upp, det ska vi ta hand om också, säger Alice Campbell.