Studieförbundet vuxenskolan hade sökt och blivit beviljade så kallade lovpengar av kommunen för att kunna erbjuda aktiviteterna gratis.

Höstlovsveckan började med att barnen fick prova på att göra sina egna smycken. En aktivitet som även fick genomslag hos vuxna.

Senare i veckan genomfördes japansk matlagning. Där barnen fick göra matlådor som liknar de matlådorna som barnen i Japan har med sig till lunch i skolan.

Studieförbundet vuxenskolan hade även en kurs där barnen fick testa på att skapa sitt egna papper från pappersmassa samt dekorera arket.

Dans, teater, musikal och sång stod också på höstlovsschemat. Tre barngrupper fick testa på detta och under fredagen var det en föreställning i Östanåskolans aula där barnen visade upp vad de hade lärt sig. Det var ledare från företaget Corazon dance som höll i grupperna.

– Vi har fått jättemycket positiv feedback från föräldrar vars barn har deltagit. Det har sagt att barnen tyckt det var jätteroligt och många har fått mersmak, berättar Cecilia Liljeblad, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet vuxenskolan.

Hon berättar också att de har kunnat nå målgrupper som kanske inte är så köpstarka när det kommer till höstlovsaktiviteter.

– Det är roligt när alla får möjlighet att delta på sådana här aktiviteter, säger Cecilia.