Smålands-Tidningen

Annons

Full rusch hos glasstillverkaren Congelato

Full rusch hos glasstillverkaren Congelato

Det är kö in till den lilla glassbaren Congelato. Här trängs barnfamiljer med både ungdomar och äldre. Det går att beställa en enkel espresso med en klassisk mjukglass eller kanske något djärvare som gelato med morotskaka eller somrig mojito. Trots den varma sommaren har glassen inte en chans att hinna smälta. Tony och Sharlet Habib serverar ett ton italiensk gelato till sina kunder varje vecka.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

De ställer upp i regionvalet – se listan över alla 80 politiker

Bättre primärvård, billigare seniorbusskort eller bygga ut den regionala tillväxten. Vad vill politikerna i Region Jönköpings län satsa på, egentligen? Nu presenterar vi en politiker från varje parti - som svarar på tre korta frågor.

Häng med in i Tusen och en katts nya lokaler

Häng med in i Tusen och en katts nya lokaler. Nu växer veterinärkliniken i Eksjö och Sara Dufva Lundquist lever sin dröm.
– Jag har nog sagt att jag vill bli veterinär så länge jag kan minnas. Men det var nog inte förrän jag var klar med utbildningen jag riktigt förstod vad yrket innebar, säger Eksjöbon.

Hopplös dörrknackning för finansminister

Hon ska göra en snabb PR-kupp i Nässjö. Finansminister Magdalena Andersson (S) knackar dörr för att möta väljare, men det är inte så lätt som hon tror. Se tv-klippet hur det går.

Sigge är en ovärderlig kraft: "Räknar med att fortsätta så länge jag orkar"

Han har snickrat, fixat el, plockat skräp och mycket annat i Folket park. Efter nästan 50 år av ideellt arbete har Sigurd Johansson ännu inga planer på att tacka för sig.

Låt tjänstemännen gå ned till heltid

Tjänstemännen i privat sektor samlade förra året tillsammans ihop 1,5 miljoner övertidstimmar per vecka. Det motsvarar nästan en arbetsdag per vecka. Kronobergs län är tredje värst i landet sett till andelen tjänstemän som jobbar över. Mer än var femte jobbade över varje vecka.
Perspektiv

Ensamhet en valfråga: ”Lika stort hälsoproblem som rökning”

Ofrivillig ensamhet är ett stort problem i Sverige. Det menar Kristdemokraternas vice partiledare Jakob Forssmed som under sitt Eksjöbesök menade att ensamheten bör få större politiskt fokus.

Så gick det i viltspårs-SM

Bengt Söderman med hunden Nimrods Valborg försvarade titeln när SM i viltspår för bassethundar avgjordes i utkanten av Värne under den gångna helgen.

Värmebölja på äldreboendet: "Det var som att gå in i en vägg"

Installationen av luftkonditionering blev aldrig fulländad till sommaren och på flera avdelningar på Antuna steg temperaturen över det normala.
Artikel 2 av 9
De ställer upp i regionvalet – se listan över alla 80 politiker
Tillbaka till startsidan