Larmet om branden kom till SOS klockan 15.10. Inledningsvis kom också uppgifter om att det var stor rökutveckling på platsen.

– Vid vår framkomst var det brand på första och andra plan, med spridning mot sidorna in i konstruktionen på huset. Det var ganska komplicerat inledningsvis, berättar Tommy Fors, Räddningstjänstens insatsledare till vår reporter på plats.

Ingen person fanns i det eldhärjade huset på Lindgatan i Landsbro eller har kommit till skada. Styrkor från Landsbro, Vetlanda, Sävsjö, Vaggeryd, Korsberga och Forserum befann sig på platsen.

I nuläget uppger räddningstjänsten att man inte vet hur branden startade.

Släckning och bevakning kommer ske större delen av söndagsdygnet.

– Nu har vi släckt ner elden och arbetar med att lokalisera eventuella glödbränder i byggnadskonstruktionen, säger Rickard Lindqvist hos räddningstjänsten.

Han uppger att omkring 40 brandmän på ett eller annat sätt var involverade i insatsen.

– Vi hade folk där från nästan halva länet.

På baksidan av huset finns en byggnad för fåglar, som kunde synas flyga över det brandskadade huset under eftermiddagen. Räddningstjänsten uppger dock att varken fåglar eller människor har kommit till skada.

Flera människor samlades runt det eldhärjade huset under eftermiddagen. En granne berättar att han gick ut ur sitt hem och såg stora lågor slå upp från baksidan av huset.

Annons

Hur ser det ut inuti huset, är det totalförstört?

– I det närmaste är det nog totalskada. Jag kan inte uttala mig om det jag har inte sett det sista, säger Tommy Fors.