Efter fem säsonger i Sundsvall Dragons skrev 24–årige William Gutenius på för Nässjö Basket för tre veckor sedan. Det handlar om ett korttidskontrakt på två månader, med utlandsoption, och som löper ut i mitten av november.

UPPKAST

Plats: Nässjö sporthall.

Förutsättningar: Basketligans andra omgång. Nässjö vann i p..

UPPKAST

Plats: Nässjö sporthall.

Förutsättningar: Basketligans andra omgång. Nässjö vann i premiären mot Malbas i Malmö medan Jämtland gjorde en bra insats i sin första match mot Borås på bortaplan och föll knappt.

Vi tippar: 78–76.

Men Gutenius har redan levererat i sin nya klubb. I premiären i fredags mot Malbas i Malmö blev han näst bäste poängplockare i Nässjös lag och fick efter matchen beröm för sitt spel.

"Har en bra känsla"

– Vi kom upp i en bra nivå emellanåt, men ibland så dippade vi. Vi får jobba på att hålla en jämnare nivå. Men jag tycker vi gör en bra första match som lag och vi spelar bra tillsammans och har en bra känsla, säger William Gutenius.

Nässjös senaste nyförvärv har haft lite problem med ryggen till och från och det är just den spökande ryggen som gör att han är ett frågetecken inför tisdagens hemmapremiär.

Annons

Gutenius har haft en önskan att spela utomlands men då inte riktigt rätt erbjudande dök upp så passade ett korttidskontrakt med Nässjö bra.

– Har blivit väldigt väl emottagen. Väldigt roligt att komma till en klubb där alla är så nära varandra och man får möjlighet att lära känna alla på ett personligt plan, fortsätter Gutenius.

Saknar Grenthe

– Det var ömsesidigt med ett kontrakt på två månader mellan mig och klubben, och Nässjö är självklart ett bra alternativ för mig att stanna i resten av säsongen också.

William Gutenius agent kollar fortfarande på alternativ ute i Europa.

– Men det ska vara något ordentligt om jag ska sticka i väg, inte något halvdant.

– Vi har ett väldigt bra lag i Nässjö. Får vi ihop allt, så tror jag vi kan göra riktigt bra ifrån oss, menar den förre Sundsvallsspelaren.

Wictor Grenthe saknas i Nässjös lag men Grenthe ska snart vara i spel igen efter fingerskadan han ådrog sig för en tid sedan.