Det var förväntansfullt och nervöst när Helene Gustavsson och Anneli Soumela från Åseda väntade på att Linnea Henriksson skulle kliva in genom dörren till rummet på Eksjö stadshotell.

– Jag har följt henne på Musikhjälpen och i andra program på tv och tycker att hon är en bra förebild. Hennes texter är så bra, oavsett om man blir glad eller ledsen, säger Helene Gustavsson.

Hon är en av vinnarna i tidningens tävling på Facebook, och vinsten att få träffa artisten Linnea Henriksson valde hon att dela med vännen Anneli Soumela.

– Jag är inte lika insatt i hennes musik som Helene men har lyssnat in lite på nätet nu innan träffen.

Annons

När Linnea Henriksson klev in genom dörren släppte nervositeten och vinnarna fick varsin kram. Sedan avhandlades allt från de bästa jazzklubbarna i Växjö och Alvesta till hur det var att arbeta med Musikhjälpen, skillnaden mellan svenska och engelska låtar och om olika möten med Per Gessle.

– Jag gillar dig för att du är naturlig och gör så mycket bra. Ni artister gör sådan otrolig nytta för många människor som sitter ensamma i stugorna och lyssnar, säger Helene Gustavsson.

– Tack, vad glad jag är att det är er jag får träffa. Det är jag som får äran att träffa mina lyssnare. Jag har svårt att kalla min publik, som jag är otroligt tacksam över, för fans. Vi möts i musiken, om inte ni kommer så blir det ju inga spelningar, säger Linnea Henriksson som inte ser sig själv som en idol.

– Trots att jag har varit med i programmet med samma namn, säger hon och skrattar.

På frågan vilken låt som de helst önskade höra under kvällens spelning svarade Helene Gustavsson att det är "Släpper allt" som ligger närmast hjärtat. Det var stycken ur just den låten som Linnea Henriksson låtit trycka ut på små silverhjärtan, och när det var dags att skiljas åt fick våra vinnare var sitt smyckespar av artisten.

– Hon är precis så trevlig som jag trodde att hon skulle vara, helt otrolig, summerar Helene Gustavsson.