Snö föll på flera platser runt om i landet under helgen, något som inte är helt ovanligt för årstiden, enligt meteorologen Marcus Sjöstedt.

Men nu väntas det bli lite varmare i västra Götaland och Götaland.

– När vi tar oss framåt måndagskvällen har vi ett område med nederbörd som rör sig in söderifrån som innehåller regn och blötsnö. Det är dock kortvarigt då nederbörden övergår allt mer i regn under natten, säger Marcus Sjöstedt.

Under tisdagen blir det fortsatt mulet med några enstaka plusgrader och SMHI berättar att vi får räkna med en del friska till hårda vindbyar.

Temperaturer över det normala

I mitten av veckan blir det varmare igen. Då kan vi räkna med uppåt 10 grader och lite sol. Detta håller dock bara i sig framåt torsdagen då vi under helgen får mer regn.

– Det är ganska varierat väder med varmare luft som strömmar in och lite blåsigt väder. Vi har temperaturer som är något över det normala, säger Marcus Sjöstedt.

Enligt SMHI har vi ingen snö att vänta de närmaste tio dagarna. Inte heller någon mer Brittsommar.

– Det är en månad som ofta varierar. Det är inte helt ovanligt med vinterväder men inte heller med lite varmare temperaturer. Det är en höstmånad som brukar präglas av regn och en del blåst. Klassiskt höstväder, säger Marcus Sjöstedt.