För snart elva år sedan förändrades livet för Birgitta och Anders Starck. Från att tidigare ha arbetat inom helt andra områden var de plötsligt ägare till ett charkuteri. Sedan dess har det mest varit fokus på korv. Det låter kanske lite roligt, en uppfattning fredagskvällens många skratt skvallrade om att även åhörarna delade, men ändå kanske inte helt överraskande för de som känner de bägge.

— Vi har varit drivna hela livet på ett eller annat sätt. Sedan barnsben har det bestått av olika projekt, förklarade Anders.

Annons

— Och jag är född i en entreprenörsfamilj och fick tidigt lära mig att jobba hela tiden, berättade Birgitta.

Statsministern besökte

Och det har gått bra. Förra året blev de utsedda till årets företag i både kommunen och länet, statsminister Reinfeldt har varit på besök, deras ansikten syns på deras egna korvpaket och under fredagskvällen var de alltså huvudfokus på intervjuscenen i Värne allianskyrka. Och de hade en del erfarenheter att dela med sig av till andra som kanske går i entreprenörstankar.

— Det är framförallt att ingenting är omöjligt, menade Birgitta.

Nöjd med tillställningen var också kvällens värd och intervjuare, pastor Jonas Lund, som nu börjar få rutin på talkshowarna.

— Vid premiären fick vi till en riktigt go kväll. Jag tror folk kan ha en ganska snäv bild av vad man gör i kyrkan men vi har fått jättefin respons på det här. Det gör att vi vågar satsa vidare, menade han.