Det har enligt Holmberg pågått under en längre tid då han många gånger sett att det springs mellan Ica Maxi och skogspartiet på andra sidan gatan där hans företag, Höglandets skorstenar AB, ligger. Men nu har de även börjat ta skydd bakom en container som står bakom företagsbyggnaden.

— Jag har ett stort hjärta och jag tycker synd om dem och avundas inte deras situation men jag hade ju blivit bötfälld om jag hade bajsat i Apoteksparken och ingen vill väl att någon gör sina behov på ens trädgård.

Så sent som häromdagen fick hans syn på en man som han kände igen som en av dem som brukar sitta utanför Maxi. Mannen hade då kommit från skogen och Holmberg konfronterade denne och försökte fråga vad han hade gjort där. Men språket var ett allt för stort hinder för att han skulle kunna få svar på sin fråga.

Flera problem

Annons

Nu har Holmberg fått nog och han har polisanmält händelserna samt hört av sig till kommunen för att få bukt med problemet.

— Jag städar själv runt containern ibland för att det flyger ur papper men jag vill ju inte ta i avföring. Och uppe i skogen är det barn som leker för det bor mycket barnfamiljer runt omkring. Det här är en sanitär olägenhet.

På Vetlanda kommun har ärendet hamnat hos tekniska kontoret och enligt enhetschefen Annika Henriksson är det ett problem som uppkommit på flera ställen i staden.

- Det är inte bara kajorna vid Delfinparkeringen som gör sina behov utan i ett närliggande buskage har det varit någon som bajsar också.

Ska lösas

Inne i stan har problemet funnits sedan i somras men nu försöker man att lösa de båda problemen på olika sätt.

- I stan har vi tänkt sätta dit en stor sten så att man inte kan sätta ner rumpan och ute i skogspartiet hos Holmberg håller vi nu på att gallra och då hoppas vi att problemet försvinner eftersom folk ser om man sitter där. Jag förstår att nöden inte har någon lag men det får inte vara någon upprepning.