William Gutenius har missat Nässjö Baskets två senaste matcher på grund av ryggproblem. Men till bortamatchen mot Norrköping var den svenske stjärnan tillbaka i spel igen.

Comebacken blev dock ingen rolig historia varken för Gutenius eller Nässjö Basket.

– Det var lite krystat. Vi kom inte upp i nivå med hela laget och det gjorde verkligen inte jag heller, säger han.

Annons

Gutenius var länge tveksam till spel men bestämde sig ändå för att köra trots få träningar i kroppen. Han ville dock inte skylla den svaga insatsen på det.

– Det var lite halvosäkert om jag skulle spela men vi sa att det är bättre att vara med och testa lite så att man är redo för Luleå hemma på fredag. Nu fick jag lite matchvana i alla fall. Jag hade bara haft en halv träning innan den här matchen, men jag kan inte skylla på det. Det här var för dåligt, säger Gutenius.

Det känns inte som någon kom upp i nivå?

– Nej det strulade rejält. Vi måste komma upp i en högre nivå än så här, men vi kom inte in i den rytmen vi vill spela i och då blir det svårt.

Varför gjorde ni inte det, någon teori?

Norrköping är ett bra lag såklart men vi måste kunna prestera bättre när vi möter ett lag som ligger så pass tight i passningsbanorna. Det gör vi inte idag, så det är bara hem och öva så att vi kan komma ut starkare mot Luelå hemma.

Nässjö Basket har inlett säsongen med två segrar och tre förluster. På fredag jagar laget sin första hemmaseger.