Förbundet släppte under måndagen listan på vilka lag som spelar i hockeyettan säsongen 2017/2018. Ett av dem är HA74.

FAKTA: Hockeyettan 2017/2018

Totalt är 48 lag sportsligt kvalificerade för spel i hockeyettan. Dessa ska delas in i fyra ..

FAKTA: Hockeyettan 2017/2018

Totalt är 48 lag sportsligt kvalificerade för spel i hockeyettan. Dessa ska delas in i fyra serier med tolv lag i varje.

Asplöven HC, Boden HF, Borlänge HF, Enköpings SK HK, Forshaga IF, Gripen HC, Grums IK, Grästorps IK, Hockeyalliansen 74, Halmstad HF, Hammarby IF, Hanhals IF, Haninge Anchors HC, Hanvikens IK, HC Dalen, Helsingborgs HC, Huddinge IK, Hudiksvalls HC, IFK Arboga IK, IF Sundsvall Hockey, IF Vallentuna BK, Kalix HC, Kallinge/Ronneby IF, Kiruna IF, Kristianstads IK, Kumla HC Black Bulls, Köping HC, Lindlövens IF, Mariestad BoIS HC, Nybro Vikings IF, Piteå HC, SK Lejon Skellefteå, Skövde IK, Sollefteå SK, Sollentuna HC, Surahammars IF, Tegs SK Hockey, Tranås AIF, Tyringe SoSS, Valbo HC, VIK Västerås HK, Vimmerby HC, Visby/Roma HK, Vännäs HC, Väsby IK HK, Wings HC Arlanda, Örnsköldsvik HF, Östersunds IK.

Sävsjölaget slutade som bekant två i kvalserien mot ettan, efter en rafflande avslutning mot Värnamo, vilket nu alltså innebär avancemang.

– Vi visste att vi skulle få reda på det i dag men jag kan berätta att jag drömde i natt att det bara blev ettorna som får spela i ettan. Så när jag vaknade var jag helt svettig och sa till Sabina (sambon) att jag måste kolla mobilen och då såg jag att Mikael Mjörnberg (skribent på hockeysverige) hade skrivit att det var klart, säger målvakten Gabriel Popanicic.

– Man visste väl någonstans att det skulle bli så här, men när man fick beskedet och det blev officiellt så kände man bara glädje.

Annons

Halmstad vann gruppen och HA74 slutade tvåa. Inför kvalserien garanterade förbundet bara ettorna hockeyettan-status, något som har gjort att HA74 har fått vänta i nästan två veckor på besked om serietillhörighet.

– Man har väl börjat smälta avslutningen nu. Det tog några dagar och det har varit så jäkla roligt för alla man träffar pratar bara om den sista matchen mot Värnamo. Folk säger att det går att göra en film om den matchen.

Nu kan alltså HA74 börja bygga sin trupp för spel i ettan. En hel del nyförvärv lär komma att presenteras innan säsongen startar.

– Det är klart att vi påbörjade jobbet för ganska längesedan men det har ju varit svårt att göra något när man inte helt 100 har vetat vad som kommer att ske. Jag och Viktor Torstensson Brändström ska sätta oss ned i eftermiddag och stämma av. Men nu börjar det på riktigt, säger HA74:s sportchef Tobias Ståhlgren.

– Det är jättesvårt att säga något antal. Men tittar man på de senaste säsongerna så har vi värvat mellan sex till åtta spelare och det lär väl hamna där ungefär.

Är det någon speciell spelartyp ni främst söker?

– Vi vet att Conny Berggren ska sluta spela och han var kanske vår mest ledande back och gjorde en fantastiskt bra kvalserie. Så vi kommer att söka en riktigt stabil defensiv back.