Repetitionerna har så smått bara pågått i ett par veckor ännu men redan i november är det dags för premiär. Det är med andra ord bråda dagar för gänget att få allt på plats.

— Jag förväntar mig ett par månader av förvirring, skrattar Maja Ottosson som spelar Tracy Turnblad.

— Men vi har roligt. Vi leker oss fram och det är ett sorts organiserat kaos. Det här är ett väldigt bra gäng och det kommer bli bra, säger hon övertygande.

— Är det inte kaos är det något som är fel, säger scenkollegan Albin Yttergren, som spelar Corney Collins, och skrattar på nytt.

Intensivt och levande

Crille Atting, regissör och projektledare för uppsättningen, ser också en poäng med att klara av repetitionerna på en ganska begränsad tid.

Annons

— Vi gjorde likadant med High school musical förra året. Repar man i ett år finns risken att man gräver ner sig för mycket i vissa frågor, och att man spelat igenom det så många gånger att det inte längre känns levande. Om man bara hinner köra igenom det några gånger innan premiär hinner det inte bli tråkigt, förklarar han.

Alla får vara med

Saken görs kanske inte enklare av att uppsättningen i nuläget har över 70 deltagare. Ett resultat av Crille Attings vilja att alla som vill vara med, ska få vara med.

— Att låta alla vara med skapar en familjär känsla i gruppen, men stor spridning och närhet. Alla går in med sina egna mål, en del vill lyckas på Broadway och andra vill bara ha kul. Men en musikal är en uttrycksform och att då inte låta alla som vill få vara med skulle kännas jättekonstigt. I en familj blir ingen utesluten, säger han.

Mycket humor

Albin Yttergren gillar också att gruppen är stor.

— Jag tycker det är fantastiskt roligt för man kan göra så mycket med det. Man kan ha folk som rör sig överallt på scenen och det gör det väldigt levande, menar han.

Förutom sång och dans vill Maja Ottosson också lyfta fram att musikalen Hairspray innehåller ganska mycket humor.

— Humor är ju alltid i betraktarens ögon men det finns mycket komisk tajming i materialet och subtila saker som händer. Kommer man och tittar kommer man kunna skratta åt många olika saker.

Hairspray har premiär den 10 november på Fritidsgården vid Ing 2. Totalt visas sedan tolv föreställningar utspritt över tre helger.