Ambitionen med Pop i sommarnatt är att bjuda publiken på en skön mix av olika musikstilar, men inte under samma spelning. Mindre kända band, ofta lokala, får värma upp publiken inför kvällens huvudakt.

– Vi är jättenöjda med banden som kommer. Det är en väldigt bra bredd.

Stora och små band möts

– Vi har försökt mestadels att ha ett lite större band och ett lokalt förband som får chansen att spela med ett lite större band inom samma genre, berättar Daniel Ridell.

Han är fritidsledare på Connection och har varit delaktig i att boka banden.

Först ut på scen under augustipremiären blir indierockbandet Causeries från Göteborg. Efter dem spelar albumaktuella Franska Trion.

Vad är det för stil?

– Rock, jazz på svenska. Det är med piano och ståbas. Vi vill ha något för alla, svarar Daniel Ridell.

En arrangör beskriver det som ”jazz-rock-någonting”, en egensinnig blandning som väckt kärlek hos bland andra Håkan Hellström. Spelningarna är få.

Torsdagen därpå blir det en tyngre ljudbild, ett uppskattat Nässjösound. Lokala metalbandet Silent Verdict, som var en av akterna under Noselake Metal Festival, spelar tillsammans med From North. Deras stil beskrivs som vikingmetal. Moderna instrument blandas med föregångare från vikingatiden till ett fett sound.

Under spelningen mitt i augusti är stonerrockbandet Insonika från Jönköping först ut. De delar scen med The Quill som släpper ett nytt album inom kort.

Annons

Punk och country

Blimey skulle ha spelat under punkkvällen, men har fått lämna återbud. Brötrockbandet Spegelmannen från Haurida och akustiska punkrockduon Caffeine Heroes från Jönköping får spela med ett annat band i genren.

Under Pop i sommarnatts sista spelning blir det country.

– Det har varit väldigt uppskattat bland publiken, berättar Daniel Ridell.

Zephaniah O’Hora avslutar säsongen tillsammans med Kristina Murray.

Alla spelningar arrangeras som vanligt under torsdagskvällar i augusti. Huvudscen är scenen i Stadsparken. Om sommaren fortsätter som tidigare lär det bli många spelningar under bar himmel. Vid regn flyttas konserterna till närliggande Kulturhuset Pigalle.

Pop