Stiftelsen Skapa inom Almi Företagspartner har i flera år delat ut pris till framtidens innovatörer i åldern 20-30 år.

Philip Olsson från Hallands län segrade för hans anordning för att öva och spela in sång utan att störa grannar. Belöningen blev en check på 75 000 kronor.

En ny plattform

Annons

Men silvret och en prissumma på 50 000 kronor, gick alltså till Joakim Green

Han har tagit fram en ny standard att skicka offerter online. Proposales är en plattform och ett distributionssätt där offerter presenteras som en interaktiv och mobil-vänlig webbsida. Ett sätt för ökad effektivitet inom försäljning och en markant bättre upplevelse för mottagaren.


— Jag har hållit på i ungefär två år och har nu två anställda. Vi vänder oss mycket till små- och medelstora företag men jobbar också mot den mer privata marknaden, säger pristagaren med siktet inställt på att växa med förnuft.

Juryns motivering

Här följer en del av juryns motivering:

”Ett mer digitaliserat samhälle ökar tillgänglighet och effektiviteten i vardagen för individer och verksamheter. Joakim Greens skapade verktyg är byggt på digitalisering för att förenkla, tillgängliggöra och effektivisera hanteringen av en av de mest grundläggande uppgifterna i ett företag att skriva offerter.

Genom säljautomatisering och en interaktiv digital lösning kan säljaren i anslutning till ett möte med kunden på ett snabbt och enkelt sätt skicka en offert med hjälp av strukturerade data och ett produktbibliotek. Offerten skickas online via en säker länk och layouten anpassar sig till mottagarens plattform.”