SPEEDWAY Smederna vände sig till polen och plockade in polske föraren Pawel Przedpelski under transferfönstret tidigare i somras. Den polske talangen, som kör för Torun i polska ligan, är måhända ett ganska okänt namn för den svenska speedwaypubliken – men knappast för Elit Vetlandas lagledning.

Bo Wirebrand bjöd upp Przedpelski till lagcupen på försäsongen och den polske talangen hade mycket väl kunnat hamna i Vetlanda om det inte vore för att Elit Vetlanda redan besitter en stark trupp.

– Det fanns inte någon tanke överhuvudtaget att göra några förändringar i truppen. Pawel hade kommit in med för högt snitt och det finns ingen i vår trupp jag vill byta ut, förklarar Wirebrand.

– Jag är glad för Pawel och känner honom bra. Det är kul att han kommit till Sverige, det är bara synd att han är i fel klubb, säger han och skrattar.

Annons

Men bli inte förvånad om Pawel Przedpelski ändå representerar Elit Vetlanda någon gång i framtiden.

– Det är inte för sent att han hamnar i Vetlanda någon gång, säger Wirebrand.

Det står mer eller mindre redan klart att Elit Vetlandas trupp kommer behöva förändras till nästa säsong med hänsyn till snittreglerna.

Och det är knappast en vågad gissning att Pawel Przedpelski har funnits med i Wirebrands och lagledaren Fredrik Staafs planer för säsongen 2015.

Är ni besvikna över att han skrev på för två säsonger i Smederna?

– Det är lite tvetydigt det där, vad som gäller egentligen. Jag tror att ett tvåårskontrakt var en förutsättning för att han skulle få styrning här.

Så du ser en liten chans att få honom till Vetlanda redan nästa säsong?

– Haha, nä, jag vill inte tänkta på något nytt lag. Vi är mitt uppe i den här säsongen och försöker göra något bra av det vi har nu.