VBK:s tidigare kapten Johan Löfstedt lämnade för Villa Lidköping. Nu har tränaren Patrik Johansson utsett den nya kaptenen som är Viktor Törner. Assisterande kapten blir Philip Lennartsson.

Relaterat: Han är starkast i VBK - "Terminator kallar vi honom"

– Det var rätt naturligt när jag inventerade truppen. Vi ville ha en Vetlandakille och Törner har tagit stora kliv senaste åren både på isen och i omklädningsrummet, säger Johansson till VBK:s hemsida.

Törner har spelat 255 matcher i Vetlandatröjan sedan debuten 2007.

Relaterat: Domen: Så har VBK levererat under silly season

– Det var väldigt roligt att få förfrågan. Jag ser det som en stor ära att få vara kapten i den här klubben och det ska bli ett roligt uppdrag, säger Viktor Törner till VP–sporten.

Förvånad över att du fick frågan?

– Jag har inte tänkt så mycket på det helt ärligt så jag blev lite paff när Putte frågade. Men det var inte så mycket att fundera på utan jag svarade ja direkt, säger Törner och fortsätter:

– Jag hoppas kunna sprida ett lugn med min erfarenhet och styra laget bakifrån. Johan Löfstedt kunde ju hjälpa laget med mål och assist, jag får försöka bidra på andra sätt utifrån mina förutsättningar.

Relaterat: Värvningen i hamn för VBK

Vilken är den största utmaningen som kapten?

– Utmaning och utmaning men jag blir ju ett ansikte utåt för klubben på ett annat sätt än tidigare. Sedan vill jag vara en länk mellan ledarstaben och spelartruppen. Alla spelare ska kunna komma och snacka med mig.

Annons

Utöver tidigare kaptener i VBK hämtar Viktor Törner inspiration från fotbollsvärlden i sin nya roll.

– Det har funnits otroligt många duktiga kaptener genom åren men "Granen" (Andreas Granqvist) verkade vara en bra kapten under fotbolls–VM. Sedan gillade jag alltid Zinedine Zidane med sitt lugn och spelskicklighet.

Zidane tog ju ett rött kort i VM–finalen 2006?

– Haha, ja det stämmer och i sådana viktiga matcher kanske man får bita sig lite i tungan och ta det efter matchen istället.

Så inga skallningar i en eventuell SM–final för din del?

– Nej jag ska försöka hålla mig kylig, säger Viktor Törner och skrattar.