Varje kväll tar Ismet Krylla Bitici en promenad runt Munksjön och Rocksjön, så även i måndags. I vanliga fall kan han se hackspettar eller ekorrar, men den här kvällen såg han något annat. När han passerar spångarna, där Rocksjökanalens mynning, dyker det upp en bäver. Det är ingen bäver som helst heller.

– Den här var jättestor. Han var säkert en halvmeter och sen får du ju lägga till svansen också, säger Ismet Krylla Bitici.

Ismet börjar filma - tror han.

– Jag får jättefina bilder och tänker "Yes! Det ska jag lägga ut" men när jag har gått därifrån och ska kolla på filmen så har jag inte satt på "rec", säger Ismet Krylla Bitici.

Han går tillbaka till spångarna. Med tanke på hur skygga bävrar är kända för att vara är chansen mycket liten att den ska dyka upp igen, men det gör den och denna gång lyckas Ismet träffa "rec"-knappen.

Filmen laddar han snabbt upp på sin facebook-profil och har nu fått över två hundra gilla-markeringar och fyrtio kommentarer.

För att få syn på en bäver rekommenderar Ismet att man tar promenader runt Rocksjön och Munksjön på kvällen då "allt lugnar ner sig lite".

– De säger att bävrar är jätteskygga men det här var nog en stadsbäver, det kan du kalla den. Eller citybäver.