Det var i november månad förra året som rekryteringen av en ny kommundirektör påbörjades. Stefan Elm meddelade att han ville trappa ned då han i mars fyller 64 år. Kommundirektörsjobbet är dock inte förenligt med deltidsarbete, utan han väljer därför att helt kliva av jobbet.

Rekryteringen har sedan dess gått snabbt. Redan i mitten av januari presenteras en ny. Tord Du Rietz är bosatt i Eksjö och har flera års erfarenhet av att arbeta som ledare från olika befattningar.

Viktig roll

Annons

Han blir nu kommunens högste tjänsteman och utgör länken mellan tjänstemannaorganisationen och den politiska ledningen. Han är dessutom vd för bolagskoncernen.

Det blir under våren som han tar vid som ny kommundirektör.

Nöjd över beslut

”Det känns väldigt bra att Tord, som har god kännedom om kommunens verksamhet, fortsätter inom organisationen som kommundirektör. Han har gedigen erfarenhet av att arbeta som ledare på hög nivå och av att arbeta i politiskt styrda organisationer.” Uttalandet gör Annelie Hägg, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Strukturerad man

”Min erfarenhet är att Tord är strukturerad, målinriktad och samarbetsfokuserad, vilket är viktiga egenskaper. Vi är övertygade om att han är rätt person att arbeta för den fortsatta utvecklingen av vår kommun.” står det vidare.

Det var en enig kommunstyrelse som beslutade att Tord Du Rietz skulle få jobbet.

Rekryteringen av ny barn- och ungdomschef påbörjas under våren.