Efter en omröstning i två delar stod det klart att det var en Chevrolet Bel Air från 1955 som gick segrande ur skönhetstävlingen och kammade hem titeln "Sveriges snyggaste bil". Tävlingen anordnas av tidningen Bilsport Classic. Chevan var en av tio bilar som visades upp i den sista omröstningen på Nostalgia festival i Ronneby i helgen. Ägare till bilen är Lasse Wigh.

– Det känns ju lite overkligt. Jag har alltid velat ha en sån bil, och det är på det viset jag har kommit in på detta, säger han.

Och det är inte första gången bilen blir prisad. I Elmia i påskas drog den hem inte mindre än sju priser – allt från "People's choice" till "Best in show", men även specifika priser för bland annat lack och motor. Det är tydligt att Lasse lagt ner en hel del tid och pengar på bilen.

– Jag köpte den 2012, och sedan dess har vi totalrenoverat den de senaste tre åren. Det är en gammal bil med ny teknik.

Till sin hjälp har Lasse haft sonen Henrik Wigh och kompisen Sven Billred. Men även andra lokala förmågor har bidragit till att få bilen i toppskick. Karin Erikssons Tapetverkstad & Bilsadelmakeri har klätt om hela bilen invändigt.

På lördag är det dags för bilen att rulla vidare – om vädret tillåter. Den här gången går den att skåda på ett Power Meet i Lidköping.