Efter att den före detta fystränaren, Miguel Sousa, lämnat Nässjö för att pröva lyckan i USA, har basketklubben hittat hans ersättare. Det handlar om Adrià Marti Piero, från Spanien.

Adrià Marti Piero har mestadels jobbat inom lägre basketdivisioner i Spanien, och ser nu fram emot att få jobba för Nässjö.

– Att anställas av en proffsklubb som Nässjö är en bra chans för mig att ta ett steg i min karriär. Jag är taggad och motiverad och är säker på att vi kommer ha en stark ledarstab tillsammans med Jordi (Juste). Jag tror att klubbens slogan, "Din stad, Ditt lag", stämmer överens med min arbetsfilosofi och jag ska göra mitt bästa för att tillämpa den till planen, säger han till klubbens hemsida.

Huvudtränaren Jordi Juste säger såhär om den nye fystränaren:

– Vi är väldigt glada och tacksamma att Adrià har valt att ansluta sig till oss. Det är inte lätt att ersätta Miguel och det extraordinära jobb han har gjort för oss de senaste två säsongerna. Men jag kan säga att vi nu har hittat rätt person till att göra det. Adrià är även baskettränare och kan spelet. Han kommer komma med nya idéer som kommer passa perfekt i vårt mål med att bygga om laget.