En man i 65-årsåldern har åtalats för sexuellt ofredande sedan han skickat en bild på en penis till sin före detta fru, men enligt åklagarens stämningsansökan så har han även gjort sig skyldig till olaga hot.

I ett mejl till den före detta frun har han hotat att döda henne. Men det är framför allt kvinnans son som fått ta emot de flesta hoten.

På en av sonens mobiltelefoner hade den åtalade mannen pratat in över 100 meddelanden, de allra flesta med otrevligt innehåll. Enligt sonen handlade det om 5–6 samtal om dagen under en period.

Annons

Hoten har bland annat handlat om vad mannen har för planer för hans mamma, att han ska döda honom, bränna ner hans hus och misshandla honom.

Enligt sonen levde de under en period i stor oro för vad mannen skulle ta sig för, vilket begränsade deras liv.

I polisförhör har mannen berättat att det brast för honom när han fick veta att den före detta frun hade berättat för sina barn att han hade slagit henne under deras äktenskap.

Enligt mannen var detta helt taget ur luften och han försökte få henne att ta tillbaka uppgifterna genom att skicka en dementi för underskrift till kvinnan, men hon ignorerade det och då ökade hans frustration och tog sig uttryck i mejl och röstmeddelanden med otrevliga budskap.

Mannen har bland annat sagt i polisförhören att han kände sig kränkt av anklagelserna, men att han inte menade att skrida till verket. Hoten var framför allt riktade mot kvinnans son, som han ansåg hade lagt sig i hans relation med den före detta hustru.

Enligt mannen har nu den före detta hustrun dementerat påståendena om att han skulle ha slagit henne, vilket har gjort att han lagt detta bakom sig. Fast nu kommer det rättsliga efterspelet. Kvinnans son och hans sambo har yrkat på 7 000 kronor i skadestånd per person för kränkning.