Johan Peterssons telefon ljuder oavbrutet av sms och samtal. Sedan TV4 presenterade Johan som en av årets åtta deltagare i Bonde söker fru har han blivit nedringd av vänner och bekanta som vill prata.

— Jag hoppas att det lugnar ner sig snart så att man hinner ha ett samtal längre än två minuter, säger han och ler.

Men den 39-årige mjölkbonden från Gålleryd, utanför Sävsjö, verkar inte störa sig så väldigt mycket på uppmärksamheten.

— Jag visste ju vad jag gav mig in på, så det är bara att gilla läget.

Det var Johans syster som anmälde honom till programmet, men enligt Johan så var det nog ingen av dem som trodde att han skulle komma med.

— Syrran undrar nog lite vad hon har ställt till med, säger han och skrattar.

Johan är uppvuxen i Gålleryd, men det var först 2004, efter att ha arbetat på andra gårdar i flera år, som han flyttade hem för att driva gården tillsammans med sin pappa.

Annons

— Vi har 130 mjölkkor, så det är fullt upp från morgon till kväll. Jag hoppas att jag ska hitta en tjej som inser att vara bonde innebär att man jobbar sju dagar i veckan, året om, säger han.

Vad söker du mer för egenskaper hos en tjej?

— Hon får gärna vara aktiv, och gilla att vara ute i naturen och att testa nya saker.

Vem är du själv som person?

— Jag är glad och pratar alltid mycket. Sen är jag är en grym arbetare som jobbar mycket, och trivs väldigt bra med det jag gör.

— På fritiden kör jag enduro. Det blir som en ventil, ett avbrott från allt ”bonneri”, sen är det ju en väldig kick att köra också.

På frågan om han kommer att ha tid för kärleken mellan jobbet och enduron svarar han självsäkert:

— Man får göra sig tid. Det man vill, det hinner man.

Spelas in i sommar

Det första avsnittet av Bonde söker fru där alla bönderna presenteras närmare kommer att visas den 17 april. Inspelningen av resten av säsongen kommer att ske i sommar, innan programmet visas i höst.

— Det är klart att det kan vara lite olägligt att behöva hålla på med tv-inspelningar mitt i sommaren när man har som mest att göra på gården. Men skulle jag bli utvald att vara med så får jag helt enkelt ta in hjälp, och så har jag ju farsan, säger Johan.

Men själv kommer Johan inte att titta på programmet när det sänds i höst.

— Nej, aldrig i livet. Jag vill inte se mig själv på tv. Och försöker någon få mig att titta så kommer jag säga att jag inte har tid.

TV4