I våras kunde tidningen berätta att handelsprogrammet skulle hållas vilande kommande läsår, på grund av för få sökande. I höstas fastställde kommunstyrelsen programutbudet för Eksjö gymnasium, för läsåret 2018/2019.

Nyligen avslutades första sökperioden till gymnasieutbildningarna runt om i landet. Till hösten 2018 var det sex elever som sökte till handels- och administrationsprogrammet i Eksjö, varav en är behörig. De övriga eleverna saknade ett eller flera betyg för att bli godkända.

Annons

Bo-Kenneth Knutsson (C), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, säger att det inte finns förutsättningar för att driva programmet, på grund av söktrycket.

— Det finns lite variation på de andra programmen också, men där är det möjligt att samordna utbildningarna på ett sätt som gör att det är försvarbart.

— Det krävs ett nytt beslut om programmet ska startas upp igen, säger han.

Närmsta gymnasieskolor som erbjuder utbildningen finns i Vetlanda, Nässjö och Tranås.

Kommer lärare att sägas upp?

— Det kan jag inte ge något besked om, de tittar över organisationen nu. De lärarna är ju ibland behöriga till andra ämnen, så nu tittar man på det. Om ett par veckor kan jag ge besked, säger Bengt-Olov Södergren, skolchef.

LÄS MER: Inget handelsprogram till hösten

LÄS MER: Gymnasieutbudet ska fastställas - inga förändringar