Mellan de åtta scenerna på Eksjö stadsfest kryllade det av festivalsugna besökare under fredagskvällen. Förutom musikunderhållningen på plats fanns en mängd aktiviteter för besökarna att prova på. Nellie Canborn var en av besökarna som passade på att ta ett par varv med segway.

– Det var lite läskigt men jätteroligt förutom det. Nu ska jag lyssna på Norlie och KKV, och sen Miss Li som jag gillar lite också.

Fler som skulle se Norlie och KKV var Ellen Johansson och Leah Ljungkvist som fått tag på bästa platserna inför spelningen.

Annons

– Vi får inte stå längst fram och då var det här trädet den bästa platsen så vi klättrade upp, säger Leah Ljungkvist.

– Innan såg vi Peg Parnevik, hon var jättebra, säger Ellen Johansson.

Lena Johansson och Anette Larsson från Skövde passade på att prova langos.

– Vi har ju en matfestival i Skövde just nu men valde att komma hit istället! Vi brukar åka hit varje år. Det är bra artister, helt enkelt. I år ser vi särskilt fram emot Stiftelsen, säger Lena Johansson.

Joakim Silvervärn och Malin Caremalm sprang på varandra på festivalen efter att inte ha sett varandra på åtta år och passade på att prata ikapp mellan scenerna.

– Det är höjdpunkten här, allt folk man träffar, säger Joakim Silvervärn.

Gatumagikern Roodini gjorde korttrick inför paret Cecilia och Lars Kindefält.

– Vi kom precis hit och så gick vi förbi. Men så kände vi att "det här måste vi se" och vände om och gick tillbaka. Och han var bra, säger Lars Kindefält.