– Vi är jätteglada att de kommer till Krusagården igen. De var här för något år sedan och då tog de publiken med storm, förklarar Bernth Stende, lokal musikprofil, som tillsammans med Kenneth Krantz, Mats Eriksson och Mattias Samuelson står bakom Krusakultur.

Nyss nämnda kvartett har nyligen övertagit ansvaret för Krusagårdens mångåriga och uppskattade kulturarrangemang med programpunkter året runt. Företrädesvis på måndagskvällar.

– Vi jobbar för fullt med bokningar och ligger väl framme i det arbetet, berättar Bernth Stende.

Hanna ett tongivande namn

Hanna Sundblad är välkänd för Eksjöpubliken. Hon var ett tongivande namn i det lokala musiklivet under alla de år hon bodde i Eksjö.

Numera är hon tillbaka i Västergötland. Men hon återvänder gärna till Höglandet för att framträda och på måndag har hon sällskap på Krusagårdens scen av dottern Felicia.

Relaterat: Hanna Sundblad återvänder till Eksjö - hyllar Barbro Hörberg i rosad föreställning

De bjuder på ett värmande sång- och musikprogram med visor och pop i vintermörkret med både Hannas egna och andras låtar.

Det blir solosång, stämsång, gitarr och piano i en skön blandning med både nerv och humor.

– De är jätteduktiga på stämsång. Sjunger otroligt bra. Det ska trevligt att få höra dem igen, säger Bernth Stende.

Få luckor i programmet

Krusakulturs arrangörskvartett planerar för sexton måndagskonserter på Krusagården fram till den 3 juni. Endast tre bokningar återstår, sen är vårprogrammet spikat i sin helhet.

Annons

– Vi är nöjda med programmet. Det ser riktigt bra ut med en blandning av blues, rock, pop, visor och country framförd av lokala artister från hela Höglandet, säger Bernth Stende nöjt.

Efter Hanna och Felicia Sundblad följer countrygänget Östen Johannesson Trio, bluessångerskan Eva Lindahl och Hearts and Bones, som lekfullt kastar sig mellan olika genrer.

Pop