– Det ska blir roligt att framträda i Eksjö igen, säger Hanna Sundblad, Lidköping, som under en lång följd av år var en uppskattad sångerska och musiker i vår del av Småland.

– Den föreställning jag gör om Barbro Hörberg tillsammans med musikerna Mikael Dalemo och Björn Millton innehåller sång, musik och prat.

– Jag berättar om hennes liv och framför hennes stora hit ”Med ögon känsliga för grönt” och andra sånger.

Det är mer än 40 år sen Barbro Hörberg gick bort. Hon är fortfarande lika aktuell och upptäcks ständigt av en ny publik.

Med sånger som ”Gamla älskade barn” och ”Vill du bli min soptipp” har hon bidragit till att förgylla den svenska visskatten med lågmäld humor och äkta värme.

– Jag fick upp ögonen för Barbro Hörberg när jag var 20 år och gick på folkhögskola.

– I samma veva var det faktiskt nära att jag fick möjlighet att spela in en platta med hennes sånger i 90-talstappning. Projektet gick i stöpet i sista stund.

– Men de låtar jag repade in den gången har jag burit med mig genom livet och det känns väldigt bra att nu åter få sjunga dem.

Söndagen den 22 april framför Hanna Sundblad, Mikael Dalemo och Björn Millton sin hyllning till Barbro Hörberg i Östanåskolans aula.

Arrangör för föreställningen ”Vaggvisor för vakna” är NBV Jönköping.