Hannu Sarenström har skrivit många böcker om trädgårdar och mat. De senaste 22 åren har han bott på Kinnekulle, i ett vackert gammalt hus med en väl omhändertagen trädgård. Nu tycker den snart 60-årige profilen att det är dags för nästa steg i livet.

— Jag vet exakt hur mitt liv ser ut om 20 år, om jag stannar här. Att byta adress på Kinnekulle eller flytta någonstans i närheten, det blir inte heller så kul. Ska man flytta så ska man flytta ordentligt, säger Hannu som nu har siktet inställt på Danmark.

Huset i Danmark hittade han på samma vis som han hittade det på Kinnekulle.

Annons

— Det var slumpen. Jag kollade runt lite i Danmark och där fanns det hur mycket som helst.

Att vara nära havet är något som Göteborgssonen har saknat.

Nu väntar alltså ett nytt projekt, i en ny miljö.

— Jag skulle kunna plantera om här och göra nya kompositioner med former och allting, men den här trädgården är gjord för det här huset. Om man är som jag, då är det mer spännande att sikta på något nytt.

Sista veckan i augusti börjar visningarna av hans hem i Skaraborg. Han säger att det känns lite sorgligt att lämna, men han ser lyckligtvis nog även fram emot flytten.

— Det är tråkigt att lämna vänner, grannar och ett liv som man älskar. Men de kommer och hälsar på, och jag kommer tillbaka. Allting kommer att fortsätta som vanligt, det är bara adressen som ändras.