Före helgen stod det klart att Hooks Herrgård finns med i planerna för Diggiloo även i år. Och i dag, samtidigt som listan med årets artister spikades, släpps även biljetterna. Datumet som intresserade ska skriva in i almanackan är den 6 juli, en fredag. Det innebär att Hok blir turnéns andra stopp efter premiären i Malmö arena två dagar tidigare.

Vaddå Lindgren, kanske du frågar dig. Det ska väl vara Lasse Holm? Nej, faktum är att nämnde Holm har ”lämnat över” mikrofonen till Lindgren – som var på Hooks herrgård så sent som i oktober. Då handlade det om en ”unik middagsshow”.

Veckan därefter var han också konferencier när A6 blev Asecs.

Annons

Men nu handlar det alltså om Diggiloo. Artisterna blir: Charlotte Perrelli, Ola Salo, Tommy Nilsson, Mariette, Kamferdrops, Mendez, Ida Redig, Christer Björkman och komikern Marika Carlsson.

Kan man kalla Christer Björkman en nyhet? För producenten Patrik Krall är det dock en långvarig önskan som går i uppfyllelse. Enligt en intervju i Aftonbladet kommer Björkman att tillåtas sjunga franska låtar.

Av de övriga artisterna är samtliga nyheter, förutom Perelli och Nilsson. Kamferdrops är ett artistnamn för norskan Heidi Musum, som haft en stor hit med coverversionen av ”Jag trodde änglarna fanns”. Méndez, eller DJ Méndez, är också ett artistnamn – för chilenaren Leopoldo Jorge Méndez Alcayaga. Du kanske kommer ihåg mellotvåan ”Adrenaline” från 2002? Ida Redig har funnits med i bakgrunden på Kents turné, skrivit filmmusik – och släppt tre album.

Förutom Hok gör Diggiloo även turnéstopp i bland annat Ulricehamn den 7 juli, Borgholm den 12 juli och Västervik den 29 juli.