Heta känslor när virket hamnade på tippen

Under våren 2016 byggdes ett trädäck över den plats där Forssellska gården låg. Anledningen var att göra platsen mer tillgänglig. Nyligen revs trädäcket i väntan på arkeologiska undersökningar. Både att bygget – som kostade omkring 300 000 kronor – revs samt senare hamnat på återvinningscentralen har rört upp känslorna hos många i Eksjö.

Läs hela artikeln här.

De berättar om hur det är att leva med sina diagnoser

Annons

Tre kvinnor ska berätta om hur det är att leva med sina diagnoser som adhd, Aspergers syndrom och autism. Trots att de har samma diagnoser påverkas de på väldigt olika sätt och hanterar sin vardag med egna knep.

Läs hela artikeln här.

Förslag: Flytta högstadiet och slopa stadsfeststödet

Oppositionen vill satsa mer på skola och omsorg men öppnar för en flytt av högstadieelever från Mariannelund till Eksjö, stängning av bibliotek och indraget stöd till Eksjö stadsfest.

Läs hela artikeln här.

Så slår nästa års besparingar i Eksjö kommun

Effektiviseringar och ambitionssänkningar är ett genomgående tema när ledningsutskottet lägger sitt budgetförslag för Eksjö kommun nästa år.

Läs hela artikeln här.

Kvinna utsatt för bedrägeriförsök på Eksjö marknad

En kvinna från Eksjö har polisanmält ett företag för försök till bedrägeri under Eksjö marknad. När kvinnan trodde hon skulle få sitt telefonabonnemang justerat fick hon istället en betalningsbekräftelse på drygt 7 000 kronor i mejlkorgen.

Läs hela artikeln här.

Fler nyheter hittar du alltid på Smålands-Tidningens nyhetssajt.