SPEEDWAY Elit Vetlanda har ångat på ordentligt den senaste tiden och vunnit de sju senaste matcherna. Men på reservsidan har de inte fått det att stämma fullt ut.

Därför väljer de nu att möblera om i laget på plats sex och sju. Och för första gången någonsin får Kenny Wennerstam chansen i elitserien.

Jag är inte jätteöverraskad. De (Elit Vetlanda) sa efter den senaste matchen att ett par nya förare skulle få chansen, och då tänkte jag att jag var en av dem, säger Wennerstam, som har sett fram emot den här stunden länge.

– Jag har drömt om att få köra för den här klubben ända sedan jag var liten och tittade på Vetlandas matcher. Det är en liten dröm som går i uppfyllelse nu.

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Jag blev väldigt glad. Det känns riktigt bra, spännande och nervöst på samma gång.

Annons

Att chansen kommer just i kvällens match mot Piraterna är positivt för Kennys del. Dels för att han är i bra form för tillfället, men även för att han trivs bra i just Motala.

– Jag har harvat runt den banan ett par gånger och har haft bra resultat där tidigare. Det är en rolig bana, säger Kenny.

Vad har du för förväntningar på matchen?

– Inga alls egentligen. Jag åker dit utan press och ska bara njuta av att få debutera i elitserien. Tar jag några poäng är det bara en bonus.

– Men jag vill ändå känna att jag har gjort mitt bästa. Jag vill kunna åka därifrån och känna att jag är nöjd med de tre eller fyra heaten som jag får köra.

Kenny Wennerstam är bara inne på sin andra säsong på stor cykel men han har redan tagit stora kliv i utvecklingen – inte minst den här säsongen.

Det har han visat i både allsvenskan och i Elit B under våren och sommaren.

– Det flyter på väldigt bra just nu och jag vet nästan inte vad jag gör. Jag bara sätter mig på cykeln så stämmer allting.

– Men jag tror att det har att göra mycket med att jag har fått köra så många matcher. Det är den stora skillnaden mot förra säsongen. Nu är man inne i det hela tiden.