Saif lever gömd och jobbar svart för femtusen i månaden – men snart ska hans flickvän Noor snart föda barn. Hur ska det gå då? I en annan stad vänder Carla på slantarna. Hon vill inte berätta för sina två barn att den efterlängtade utflykten till Skara sommarland kommer göra det knapert på matbordet efteråt. På Dotorpsskolan i Falköping har man slutat med cykelutflykter – det var för många av barnen som inte hade råd med en cykel.

Relaterat: Därför granskar vi Den Moderna Fattigdomen

Vi har granskat den moderna fattigdomen. Vi har pratat med dem som inte får jobb. Med dem som inte kan jobba. Med dem som jobbar svart. Med dem som möter fattigdomen i sin vardag.

Nu vill vi höra din röst.

Relaterat: Ministern om livet som fattig – berättar om uppväxten i Bergsjön

Känner du igen dig i berättelserna? Eller har du ett förslag på hur fattigdom kan motverkas? Hur ska vi lyfta de av våra medmänniskor som lever i fattigdom, från den? Hör av dig till oss på vår opinionssajt Perspektiv och gör din röst hörd.

Nedan hittar du de olika sajternas Perspektivsidor – klicka på länken till din tidning och skicka in din åsikt.

Jönköping-PostenVärnamo NyheterSmålänningenSmålands-TidningenSmålands DagbladVetlanda-PostenTranås TidningSkövde NyheterSkaraborgs Läns TidningFalköpings TidningVästagöta Bladet.

Annons