Den digitala världen utvecklas allt fortare. Behovet av att hela tiden vara uppkopplad blir större. Lars Persson, destinationsutvecklare i Eksjö, berättar att de därför strävar efter att ha fritt wifi på flera platser i staden.

– Just nu finns det gratis wifi på två platser, hela torget och Norra storgatan vid åbron, säger Lars Persson.

Viktigt att hänga med

Han berättar att det i dagens läge är viktigt för folk att vara uppkopplade och hänga med i den digitala världen, därför finns en målsättning att så småningom ha fritt wifi över hela stadskärnan.

Simone Simonsson, informatör på Turistbyrån, tycker att det är jättebra att det finns gratis wifi i staden. Hon säger att man märker av behovet, framförallt bland turister.

– Är man ute på resa har man kanske begränsat med surf på telefonen, så då är det bra att det finns platser med fritt wifi som man kan söka sig till, säger Simone Simonsson.

Både för turister och Eksjöbor

Lars Persson säger att både Eksjöborna och turisterna kan dra nytta av att det finns fritt wifi på dessa platser och att det fått väldigt positiv respons. Han berättar att det till exempel finns möbler utsatta på torget där man kan sätta sig och surfa, eller kanske köpa med sig en sallad eller glass.