Det är på Materialmännens mark på Kråkebergsvägen som Qstar hyr mark och byggandet av en ny pumpstation har redan inletts.

– Det stämmer, vi har börjat och den kommer nog kopplas på i början av februari, säger Olle Hallenius som jobbar med nyetableringar för företaget med säte i Norrköping.

Qstars intåg betyder att det blir den fjärde bensinstationen i området runt Abborraviken. Sedan tidigare finns Preem, Q8 och Ingo.

Annons

Qstar blir den senaste etableringen på Materialmännens mark, tidigare i höstas slog säkerhetsbutiken Edgar Security upp portarna i anslutning till byggvaruhuset.

Framöver planeras det även för en Frendobutik i området vilket bekräftas från EMAB som är en organisation för inköpssamverkan, marknadsföring och affärsutveckling för entreprenörsdrivna trafikbutiker, däribland Frendo.

– Att det ska byggas kan jag bekräfta men jag vet inte hur långt de har kommit, vi har inte fått något startdatum, säger Angelica Irdell på EMAB.

Linda Carlsson, VD på Materialmännen, berättar att man förhandlar med intressenter.

– Vi hyr ut mark till macken och det är det som är påskrivet och klart, det är det som är officiellt. Det andra är under förhandling, säger hon i en kort kommentar.