Ta i trä

Nyligen skrev Maria Friedner om att hemslöjd blivit trendigt igen. Alla som fortfarande är slöjdsugna bör genast bege sig till Ljungby och se utställningen "Från rot till barr" på Ljungbergmuseet. En hel utställning med alla tänkbara föremål skapad utifrån två granar. Pågår till 12 februari.

Anders Rydell, Hallpressens kulturchef

Annons

Polyglott kärlek

I måndags fick Lina Wolff Augustpriset för sin roman "De polyglotta älskarna". Jag läser och skrattar flera gånger högt åt hennes persongalleri och de osannolika - men inte omöjliga - mötena människor emellan. Manligheten har inte sin ljusaste stund i den här romanen, men underhållande är det.

Emilia Söelund, kulturredaktör på Jönköpings-Posten

Ljuvliga #lyrikfredag

Veckans bästa dag heter från och med i år #lyrikfredag, på Twitter och Instagram. Då delas poesi i flödet, och det är ljuvligt att sicksacka mellan allt från Sonnevi och Jäderlund till Keats och Yeats. På Instagram finns fulpoesijkpg, där du kan inspireras av klisterpoesi i Jönköpings stadsbild.

Björn Kohlström, litteraturkritiker

Öppen salong

Från och med den 10 december är det öppen salong på Österängens konsthall. En ovanlig utställning, där alla som känner sig manade får och kan vara med. Man kan använda sig av olika medier såsom måleri, skulptur och video. Tre konstverk lämnas in och man garanteras att ett av dem blir antaget. Vem bestämmer vad som är god konst?

Solveig Bergström, konstkritiker

Kite - antingen på plats eller på skiva

På lördag kväll kommer synthpoparna Kite tillbaka till Jönköping. Förra året var de magnifika live, så har du lyckats få tag på biljetter till konserten på Sofiehof Underjord är du att gratulera. Är du en av dem som kanske inte har tagit sig an dem än rekommenderas en lyssning eller två under helgen.

Lyssna: Kite topp tio

Michael Joelsson, nöjesredaktör på Jönköpings-Posten