På tisdagen är sista dagen som det går att skicka in sina bilder till den kommande Vrigstadsboken. På fredagen ska bokgruppen träffas och välja ut bilder men Börje Cronvall säger att man kan göra undantag om någon glömt att skicka in även i efterhand.

— Tisdagen är sista dagen men det kan gå att komma i efterhand också så länge bilderna är tagna i maj. Men helst innan vi träffas på fredag i så fall.

Relaterat: Vrigstad hembygdsförening gör bok om nutiden

Bilderna samlas in för att göra en ny bok likt den som släpptes för 35 år sedan. Då gjorde hembygdsföreningen en bok med vardagsbilder från maj månad och när man nu fyller 70 år vill föreningen alltså göra ett nytt samtidsdokument.

— Bland det jag hunnit titta på ännu är det mycket vardagsbilder som vi har fått. Det är en del på barn, mycket från kyrkor och föreningar också. Det ser ut att vara en bra blandning, säger Börje Cronvall.

Relaterat: Medborgarskolan påbörjar historiskt projekt

Boken är planerad att släppas i samband med julskyltningen i Vrigstad och är tänkt att innehålla 200 sidor med foton, hembygdsföreningens historia och framtidsvisioner från eleverna på Vrigstads skola.

— Boken avslutas med den teckningstävling som skolan har haft och i samband med att boken släpps kommer vi även dela ut ett pris till den klass som det vinnande bidraget kommer från, avslutar Börje Cronvall.