Eksjösonen var en av de bärande spelarna i det Chicago som vann NHL-slutspelet tre gånger mellan 2010 och 2015. Natten till fredagen svensk tid var Hjalmarsson tillbaka i Chicagos hemmaborg United Center, som var fylld med 21 210 åskådare.

Det var också första besöket för 31-åringen i Chicago sedan trejden till Arizona för drygt ett år sedan, eftersom han missade förra säsongens bortamöte på grund av skada.

När Hjalmarsson nu var tillbaka passade hans gamla hemmafans på att hylla honom stort.

I samband med ett reklamavbrott under matchen mellan Chicago och Arizona hyllades han med en video på jumbotronen och en stående ovation av Chicagos fans. Hjalmarsson blev känslosam och tackade för hyllningen genom att göra ett ärevarv vid båset.

– Ja, det blev lite mycket där. När de körde videon och publiken visade sådan uppskattning var det svårt att hålla tillbaka tårarna, säger han till Sportbladet, och fortsätter:

– Det kändes överhuvudtaget väldigt speciellt att komma tillbaka . Jag var ju här så länge, och har så oerhört fina minnen förknippade med stan och med klubben.

Chicagokaptenen Jonathan Toews kommenterade hyllningen efter matchen till klubbens tv-kanal:

– Jäkla cool reaktion av fansen. Vi är alla ledsna över att han inte är kvar hos oss. Han är en stor del i våra titlar. Vi saknar honom här.

Matchen då? Hjalmarssons Arizona vann med 4–1.

Annons

Läser du i appen? Se hyllningen här.