Nässjö/Eksjö blev tvåa i sin division 3-serie under den nyligen avslutade säsongen och när förbundet nyligen tillsatte de vakanta platserna i handbollstvåan stod det klar att det blir avancemang för damerna i samarbetslaget.

Det första steget för de båda föreningarna blir nu att tillsätta en ledarstab för det nyblivna division 2-laget.

Annons

– Vi kommer att jobba stenhårt för att så snart som bara är möjligt hitta en komplett och kompetent ledarstab som vill vara med och utveckla det här laget framöver, säger Anders Nohlqvist och Marcus Ahlstedt, som samordnar dam- och flickverksamheten i Eksjö BK, i ett pressmeddelande.

Nässjö/Eksjö består av spelare från hela Höglandet och hemmamatcherna har de senaste säsongerna spelats både i Eksjö och Nässjö.

– Tillsammans med Eksjö BK vill vi borga för att våra yngre tjejer som vill satsa på sin handboll kan göra det och samtidigt gå kvar i skolan med tryggheten av att kunna bo kvar hemma även under gymnasietiden. Sedan vill vi självklart att det här ska kunna bli loket som drar lirare till handbollen även på övriga höglandet säger Marcus Mattsson, ordförande i Nässjö HF.

– Vi är naturligtvis väldig glada över att vi är två föreningar som tillsammans kan anta utmaningen. Vi har resultatmål för vår damverksamhet, och att etablera ett lag i Div II är ett mål vi haft länge, säger Peter Karlsson som är ordförande i Eksjö BK.