För tillfället är 23-åringen inne på sluttampen av sin utbildning till musikalartist på Performing Arts School i Göteborg. Tidigare har hon studerat Musikteaterskolan i Bjärnum.

Stora intresset för musik, dans och sång byggdes dock hemma på Höglandet.

– Jag är uppväxt i Nässjö men jag var med flera projekt i Eksjö i Teatertolvan och Kulturekens regi och det var när vi gjorde Peter Pan 2010 som jag träffade Amanda (Helgeson) första gången. Nu är vi koreografkollegor, berättar Moa Rundgren.

Amanda Helgeson är kanske mer känd för Eksjöpubliken då hon sedan i höstas är ny danslärare på Kulturskolan samt figurerat i rad shower och musikaler.

Både Amanda och Moa var bland annat koreografer i den uppmärksammade musikalen Hairspray i höstas.

– Samtidigt håller vi på med våra egna projekt och vi håller redan på att planera för hösten. Vi klickar verkligen jättebra på alla punkter, säger Rundberg.

15-20 platser

Närmast laddar tjejerna för ett läger i Eksjö under sportlovet som hålls genom studieförbundet vuxenskolan.

Annons

– Vi arrangerar ett mello-läger för barn i åldern 12-15 år samt en workshop i jazzdans på sportlovet vecka 7. Vi tror det kan bli väldigt populärt, säger Moa.

Bakgrunden till idén är ett lyckat läger vid samma tidpunkt i fjol i Jönköping.

– Då höll jag i det själv och det var 18 elever så det var en hel del jobb, men det var väldigt lyckat. Vi kommer även köra i Jönköping i år under fem dagar så vi kommer hålla till på båda orterna. Till mello-lägret i Eksjö siktar vi på mellan 15-20 platser elever.

Dans och sång

Så vad är då egentligen ett mello-läger?

– Det blir både dans och sång till melodifestivalmusik. Det blir nog en del äldre låtar men barnen kommer ändå känna igen sig.

Och precis som kollegan Amanda som tidningen tidigare skrivit om så brinner Moa för Jazz.

– Jag tycker det är så himla roligt, det är alltid klassisk jazz som gäller när jag får frågan om att hålla workshops. Det kan göras till något jätteshowigt eller något lugnt och harmoniskt, jazzen har grunden till alltihop.

Med några månader kvar av utbildningen är Moa i full gång med att söka jobb för framtiden.

– Jag och sambon blir nog kvar här i Göteborg ett tag till, det beror lite på jobb. Jag är ute och göra massor auditions för shower och musikaljobb men hjärtat finns alltid kvar där hemma och att komma hem och göra projekt i sina hemtrakter är fantastiskt roligt.