Och spänningen låg i luften i Munksjötornet och Skybaren Vy längst upp på torsdagskvällen. 23 ledarförebilder har tidigare gallrats fram och nu skulle vinnaren koras. Innan ceremonin gavs en föreläsning av PR-entreprenören Caroline Lidman från Stockholm som berättade om sin framgångsrika resa som ledare och vd.

Bakom utmärkelsen står Ridsportalliansen Jönköping och ett stort antal organisationer står tillsammans med ridklubben bakom priset som syftar till att lyfta fram ledarförebilder i länet.

Annons

— Det har varit hög klass på de nominerade i år och juryns arbete har varit svårt, säger Charlotte Järeby Hellman som är vice vd på Poolia och ordförande i juryn. Det vi särskilt har tittat på är om personerna kan uppvisa resultat i sitt ledarskap. Det har även varit viktigt att personerna är förebilder som har en förmåga att inspirera andra.

Utbildad personalvetare

Filicia är född 1992 och är utbildad personalvetare. Hon har under sitt dryga år som enhetschef genomfört och drivit genom ett flertal förbättringar på de äldreboenden som hon ansvarar för. Tidigare har hon arbetat som arbetsledare på McDonalds och på sin fritid är hon styrelseledamot och volontär i Tjejjouren.

— I alla tävlingar vill man ju vinna men det är helt sjukt att vinna i den här konkurrensen. Alla deltagare är vinnare. säger Filicia Björkman.

Vill du skicka med något till andra unga kvinnor som vill utveckla sitt ledarskap?

Fakta: Juryns motivering om Filicia

”För ett imponerande ledarskap som av andra beskrivs som modigt, engagerat och pedagogiskt ..

Fakta: Juryns motivering om Filicia

”För ett imponerande ledarskap som av andra beskrivs som modigt, engagerat och pedagogiskt och där tydliga resultatförbättringar uppnåtts på kort tid. Vinnaren har tagit sig an en arbetsplats med många olika utmaningar, men har hela tiden sett till att få medarbetarna med sig i förändringsprocessen. En av hennes främsta styrkor är att få ut det bästa av varje medarbetare och att se möjligheter där andra ser hinder.

Årets unga ledande kvinna 2017 vågar vara ledare även i tuffa lägen och har alltid både människor och verksamheten i fokus. Trots sin mycket unga ålder är hon en klart lysande ledarstjärna och en förebild för chefer i offentlig verksamhet. Med sitt målinriktade sätt och en förmåga att inspirera andra kommer hon vara med och förändra bilden av hur det är att arbeta inom vård och omsorg”.

— Våga ta chansen och våga göra fel.

Filicia vinner en styrelseutbildning via Styrelseakademien, ett årskort på Friskis & Svettis och en inspirationsresa som planeras i samråd med projektledningen.