Svett, tårar, överväldigande känslor och en otrolig kämpaglöd. Det är en solklar sammanfattning av den sjunde omgången av TV-programmet, Biggest loser, enligt TV4.

Från Värnamo

Jennie Hansson från Värnamo är en av deltagarna i årets upplaga, där första avsnittet sänds i Sjuan den 10 april.

— Jag kom till en punkt i livet där jag kände att jag inte kan ha det så här och att jag inte klarar av mina viktproblem själv, berättar hon.

Jennie konstaterar med ett skratt att hon nog är en av Sveriges bästa "jojobantare". Hon har många gånger provat olika bantningsvarianter, men alltid gått upp i vikt igen efter ett tag.

14 deltagare

Annons

Totalt sänds 20 program, där tittarna får följa 14 deltagares kamp och hårda arbete för att försöka minska sin vikt och anamma en helt ny livsstil. Man kommer också lära känna deltagarna på djupet och höra deras egna starka berättelser om varför just de bestämt sig för att ta steget och förändra sina liv.

— Trots att man försöker så är det omöjligt att förbereda sig på hur det kommer att bli. Jag förstod att det kunde bli riktigt tufft både psykiskt och fysiskt. Man hade heller ingen kontakt med någon där hemma under inspelningen så man kände sig ganska ensam ibland, säger Jennie Hansson.

250 000 kronor

Till slut blir det tre personer kvar som går till final. Den som procentuellt gått ner mest i vikt sedan programmets början kammar hem förstapriset på 250 000 kronor. De resterande 11 personerna tävlar i den så kallade hemmafinalen där prissumman är 100 000.

Anna Brolin som är programledare, lovar att ingen kommer att lämnas oberörd av årets säsong av Biggest loser.

— Min känsla är att det är snäppet mer dramatiskt än tidigare och att själva tävlingen kommer fram än mer än tidigare. Alla deltagarna är mina idoler, deras slit för ett hälsosammare liv är helt makalöst imponerande, säger hon.

Inspelningen sker på Ekolunds slott utanför Enköping där deltagarna bor, tränar och kämpar tillsammans. Genom åren har tidigare deltagare gått ner cirka 2,5 ton tillsammans och nu ska alltså ett nytt gäng höja den siffran ytterligare.

— Jag har fått flera nya vänner för livet och jag är en helt annan människa nu än vad jag var innan. Nej, jag har verkligen inte ångrat mig, inte än i alla fall säger Jennie och skrattar.

TV4