Steffi Eberts-Reinisch startade sitt företag Ebe Plant för tjugo år sedan, då på Visingsö. När barnen började skolan ville hon inte pendla till ön mer utan flyttade in sin verksamhet på Skiftesvägen i Gränna.

— Det känns inte som att det har gått 20 år, det känns inte som att jag har haft företaget i så många år. Men det har vuxit i min takt och det gillar jag, berättar hon.

På ett fält bredvid blomsterbutiken växer solrosor i olika storlekar och liljor och gladioler i olika färger. Steffi Eberts-Reinisch har precis börjat erbjuda självplockning av dessa snittblommor, något som hon inte känner till skulle finnas på andra ställen.

Annons

— Nej jag känner inte till att det finns något liknande i närheten, säger hon och fortsätter:

— Jag tyckte att det skulle vara trevligt och kan bli ett turistmål. Det kan vara roligt för den som besöker Gränna och det kan inte bli färskare snittblommor än så här.

Positiva reaktioner

Att ha liljor och gladioler i olika färger bestämde hon sig för för att på så sätt kunna se vilka som blir favoriter och går åt mest. Hon planterar blommorna så att de ska blomma lite om vartannat.

— Jag träffade en äldre dam som flyttat till en lägenhet och hon berättade att hon blev så glad när hon såg självplock för att hon saknat att plocka själv ute i trädgården. Jag har fått väldigt positiva reaktioner och folk som kommer hit är jättelyckliga, det känns jättekul, säger hon.

Om självplockningen fortsätter att göra succé planerar Steffi Eberts-Reinisch att fortsätta även nästa år.