Irada Söderberg har drivit verksamheten i tehuset Lejonet på egen hand. Jakten på samarbetspartners är än så länge resultatlös.

– Jag hinner inte. Jag jobbar som redovisningskonsult, jag har inte tid, säger hon.

Kaféet ligger sedan några dagar ute till försäljning och Irada Söderberg hoppas hitta en köpare som vill fortsätta driva en social verksamhet på platsen.

– Det är ett perfekt läge och vore bra för många föreningar, säger hon.

När tehuset Lejonet slog upp dörrarna för två år sedan var tanken att skapa en mötesplats där alla skulle känna sig välkomna. Det har varit en plats med internationell prägel, en plats där besökarna umgås på ett avslappnat sätt över ett glas te.

– Folk har tagit sig hit och lärt känna varandra. Det behövs ju en mötesplats som inte är krogen eller en restaurang, där man kan fika och umgås.

Irada Söderberg har inte bara bjudit på te och hembakade kakor, utan också ordnat aktiviteter och arrangerat möten med föreningen Förenade kvinnor. Hon har fått mycket beröm för sitt arbete.

– Jag är en framåt människa. Jag sätter igång. Men myndigheter skyndar inte, det har varit jättesegt, säger Irada Söderberg.

Hon har sökt samarbeten med kommunen, regionen och alla studieförbund, men processen har varit tidskrävande och långsam.

– Många stora idéer tar flera år innan de blir verklighet.

Samtidigt har Irada Söderberg fått mycket stöd och uppmuntran och många har sagt henne att verksamheten är betydelsefull.

Annons

– Jag har lagt mycket energi i det här. Jag hade många bra idéer och jag tog risker. Jag blev ensam, helt enkelt, säger hon.