Det var en roll hon axlade sex år på regionkontoret i Jönköping. En roll som Dan Sylvebo hade men som nu är regionråd för moderaterna.

Tacksam för förtroende

— Jag är tacksam över förtroendet jag haft att driva regionkontoret i Göteborg och stolt över att vi lyft företagens frågor både regionalt och nationellt. Jag är glad över alla nya kontakter med företagare, politiker och tjänstemän som bidragit till det arbetet. Nu kände jag dock att det var dags att vända hemåt och det passade bra eftersom det fanns en öppning för rollen som regionchef i Jönköpings län, säger Anna Gillek i ett pressmeddelande.

Svenskt Näringslivs regionverksamhet omfattar 21 kontor i Sverige och företräder Svenskt Näringsliv i regionala sammanhang och är en viktig del i det opinionsbildande arbetet.

Med nya ögon

— Det har hänt mycket i Jönköpings län under åren jag varit borta, men jag ser fram emot att fortsätta arbeta med företagarfrågor och belysa vikten av ett bra företagsklimat. Det genom att bygga starka, både nya och gamla, relationer i regionen. I min nygamla roll tar jag med mig tidigare erfarenheter och kunskaper, men också nya ögon på Jönköpings län med mål att förbättra för länets företagsamma människor, säger Anna Gillek.

Relaterat: Sylvebo och Wengholm blir oppositionsråd i regionen