När KD:s lokalavdelning i Aneby hade årsmöte i onsdags fick Irene Oskarsson förnyat förtroende som ordförande. Partiet fastställde då också sin lista inför höstens val till kommunfullmäktige.

På den är Irene Oskarsson namn nummer ett.

KD:s lista till kommunfullmäktige

1) Irene Oskarsson, 2) Bengt Samuelsson, 3) Jörgen Svärd, 4) Maria Lundblom- Bäckström, 5)..

KD:s lista till kommunfullmäktige

1) Irene Oskarsson, 2) Bengt Samuelsson, 3) Jörgen Svärd, 4) Maria Lundblom- Bäckström, 5) Bernt Dahnson, 6) Margareta Wier, 7) Linus Bäckström, 8) Åsa Engdahl, 9) Roberth Johansson, 10) Marie Persson, 11) Henning Lööv, 12) Helén Johansson, 13) Anders Göransson, 14) Barbro Fransson, 15) Stellan Gustavsson, 16) Annika Thorstensson.

— Jag ser mig som KD:s kandidat till kommunalrådsposten, säger hon och fortsätter:

— Jag är oerhört glad över att ha fått det förtroendet och ser fram emot att få vara med och leda vårt gäng inför valet.

På listan finns 16 namn och det är en blandning av gamla, nya och nygamla kandidater. Kommunfullmäktiges ordförande Bengt Samuelsson är andranamn och på tredjeplats återfinns Jörgen Svärd, ordförande för barn- och utbildningsutskottet.

Maria Lundblom Bäckström har placering fyra på listan. För hennes del handlar det om en comeback.

— Inför valet 2014 valde jag att inte kandidera till kommunfullmäktige, men nu känner jag mig inspirerad att göra det, säger hon.

Annons

— Det är extra roligt att jag lyckats värva två personer från Vireda där jag bor. Det är Margareta Wier och min bonusson Linus Bäckström. Jag tror att de är äldst och yngst på vår lista.

Maria Lundblom Bäckström är ersättare i sociala utskottet och kommunstyrelsen och har det senaste halvåret fått göra en del inhopp.

— Så jag känner att jag åter har kommit in i politiken i Aneby.

Irene Oskarsson är glad över att partiet kan presentera en del nya namn och att det är så stor spridning på åldrarna.

— Det känns jättebra att vi lyckats engagera både unga och personer som passerat pensionsåldern. Vi behöver alla typer i vårt parti, för det är viktigt att ha en bredd.

Hon passar på att ge en eloge till Ernfrid Udin och de andra i nomineringskommittén.

— De har lagt ner ett stort jobb med att få ihop en lista, det är inte enkelt att få människor att engagera sig.

Nu väntar ett intensivt arbete inför valet för Irene Oskarsson och hennes partikollegor.

— Vi ska jobba på olika sätt för att lyssna in hur vi kan göra en bra kommun bättre. Det är med rubriken Välfärdslöfte för Aneby.

I dag har KD fem mandat i kommunfullmäktige.